Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Barcelona obre el termini per adquirir fins a 60 baixos comercials buits i oferir-los com a locals de protecció oficial

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa aquest dimarts el pla de compra de baixos comercials en desús per oferir-los com a locals de protecció oficial. El Consistori ha […]

Avatar
Agències 15/06/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa aquest dimarts el pla de compra de baixos comercials en desús per oferir-los com a locals de protecció oficial. El Consistori ha obert el termini perquè els propietaris d’immobles d’aquest tipus presentin ofertes. La convocatòria té un pressupost de 16 milions d’euros i pretén impulsar l’activitat econòmica als baixos dels edificis i dinamitzar el teixit comercial, cultural i socioeconòmic dels barris, especialment a les zones més afectades pel tancament de comerços derivat de la covid. Amb els locals que finalment es comprin, l’Ajuntament pretén crear una “immobiliària pública”, com va explicar el regidor de Presidència, Jordi Martí, quan es va presentar el projecte el passat abril.

A l’hora d’escollir els locals el Consistori ha establert diverses zones prioritàries, entre les quals es troben Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, l’Eixample o Sarrià-Sant Gervasi; totes elles àrees amb una alta concentració de propietats d’aquest tipus buides. En el cas de Ciutat Vella, que només ha recuperat el 37% de l’activitat prèvia a la pandèmia, s’hi destinaran específicament sis del dels 16 milions previstos. Es demana que els locals estiguin buits i tinguin entre 60 i 1.000 metres quadrats. Els 10 MEUR restants es destinaran a la resta de districtes. D’aquests, dos seran per adquirir locals de més de 1.500 metres quadrats i els vuit restants per a immobles d’entre 60 i 1.000 metres quadrats.Un cop tancat el període de recepció d’ofertes s’estudiaran les propostes, es valorarà quin tipus d’activitat encaixa millor a cada local, i quan es cregui oportú, s’iniciarà el procediment de compra. Aquest projecte s’emmarca dins la iniciativa de revitalització comercial ‘Amunt persianes’, que pretén recuperar 400 establiments ara tancats.