Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Barcelona Oberta reclama poder obrir les botigues tots els diumenges

ACN Barcelona.-L’associació Barcelona Oberta reclama a l’Ajuntament de Barcelona “ampliar el calendari d’obertura comercial” i “revisar els horaris comercials turístics actuals” per permetre que es pugui obrir tots els diumenges […]

Avatar
Agències 27/06/2019

ACN Barcelona.-L’associació Barcelona Oberta reclama a l’Ajuntament de Barcelona “ampliar el calendari d’obertura comercial” i “revisar els horaris comercials turístics actuals” per permetre que es pugui obrir tots els diumenges i acabar amb el que consideren una situació de “desigualtat de condicions” respecte a d’altres ciutats. Barcelona Oberta diu que cal “renovar el model de ‘shopping’ turístic” per atendre “la nova demanda turística” i adaptar el comerç a les noves demandes del sector. El seu president, Gabriel Jené, ha defensat la necessitat del comerç d’atraure compradors no residents i ha instat l’Ajuntament a aclarir “quins són els motius comercials, turístics i en benefici del consumidor per a l’actual restricció d’horaris comercials”.

En aquest sentit, des de Barcelona Oberta recorden que la sentència recent del Tribunal Suprem sobre la ciutat de Cadis, en contra de la restricció d’horaris a la ciutat, és un precedent. Amb tot, descarten per ara mesures judicials i demanen obrir un debat públic sobre els horaris comercials a Barcelona. Actualment, poden obrir cinc diumenges l’any.