Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Barcelona manté oberts sense data de tancament els pavellons de la Fira: “Ningú sap quina tardor tindrem”

ACN Barcelona.-Els dos pavellons cedits per Fira de Barcelona per a allotjar persones en situació de vulnerabilitat es mantenen oberts sense data de tancament. Tot i que inicialment l’Ajuntament de […]

Agències 09/09/2020

ACN Barcelona.-Els dos pavellons cedits per Fira de Barcelona per a allotjar persones en situació de vulnerabilitat es mantenen oberts sense data de tancament. Tot i que inicialment l’Ajuntament de Barcelona havia previst desmuntar-los el 30 de setembre, la incertesa sobre com evolucionarà la situació sanitària ha portat el consistori a no fixar per ara data de tancament. “Ningú sap quina tardor tindrem ni què tindrem d’aquí a 15 dies”, ha afirmat la comissionada d’Acció Social, Sònia Fuertes, que ha assegurat que la resposta s’anirà “adaptant” a la situació. En total, més de 1.300 persones han passat pels sis equipaments d’emergència posats en marxa a Barcelona arran de la pandèmia. Actualment, les persones allotjades són unes 440.

Des del decret de l’estat d’alarma es van posar en marxa sis equipaments a la ciutat, dotats globalment d’unes 700 places, que es van afegir a les 2.200 que l’Ajuntament i les entitats coordinades a la Xarxa d’Atenció a les Persones Sense Llar (XAPSLL) oferien ja abans de la pandèmia de forma estructural. D’aquestes 700 places, 450 són a la Fira ja que cada pavelló té capacitat per allotjar 225 persones. En les darreres setmanes el nombre de persones allotjades als dos pavellons s’ha mantingut estable entre les 250 i les 300 persones. Pel que fa la resta d’equipaments, com pot ser l’Equipament d’Atenció a Dones, l’Equipament Pere Tarrés o l’Equipament per a joves ubicat a Montgat, es mantenen amb la capacitat plena o gairebé al màxim d’ocupació.