Dilluns, 18 de gener de 2021 - Edició 907
La República

Barcelona lliura dijous la Medalla d’Or al Mèrit Cultural als ballarins Cesc Gelabert i Anna Maleras

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona lliurarà la la Medalla d’Or al Mèrit Cultural als ballarins i coreògrafs Cesc Gelabert i Anna Maleras, i al Mèrit Científic a la Facultat de Nàutica […]

Avatar
Agències 12/01/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona lliurarà la la Medalla d’Or al Mèrit Cultural als ballarins i coreògrafs Cesc Gelabert i Anna Maleras, i al Mèrit Científic a la Facultat de Nàutica de Barcelona. Ho farà en un acte el pròxim dijous, 14 de gener, a les 18 hores, al saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. L’acte comptarà també amb la presència del tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, i el degà de la Facultat de Nàutica de Barcelona, Agustí Martín. Les glosses aniran a càrrec de Toni Jodar, deixeble, col·laborador i ballarí del Cesc Gelabert i d’Anna Maleras, i del professor Francesc Torres, rector magnífic de la UPC.

El 22 de febrer de 2019, el plenari del Consell Municipal va acordar atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a Cesc Gelabert per haver connectat Barcelona “amb la modernitat” en el món de la dansa, per la “qualitat” de les seves creacions, i per la seva condició de “pioner” en l’exportació de dansa feta a Catalunya “d’alta qualitat. El plenari ha reconegut a Colomé “pel seu paper cabdal” en la internacionalització de Barcelona com a centre mundial de dansa, generant l’entrada de nous corrents artístics a la ciutat i exportant-la alhora com a centre de formació de primer nivell, així com per la seva feina única com a formadora de generacions senceres de ballarins barcelonins. Posteriorment, el 28 de febrer de 2020, el plenari va acordar atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Científic a la Facultat de Nàutica de Barcelona en el seu 250è aniversari, “per la seva actuació formativa i docent de qualitat” reconeguda amb l’objectiu de formar professionals “altament qualificats” i per la seva contribució a fer de Barcelona una capital marítima.

Relacionats