Dilluns, 6 de desembre de 2021 - Edició 1229
La República

Barcelona llança un servei internacional d’acollida per facilitar l’arribada de talent estranger

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona, la delegació del govern estatal a Catalunya, l’associació Barcelona Global i la xarxa de treball tecnològic del 22@ han posat en marxa ‘The Barcelona International Welcome […]

Avatar
Agències 22/11/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona, la delegació del govern estatal a Catalunya, l’associació Barcelona Global i la xarxa de treball tecnològic del 22@ han posat en marxa ‘The Barcelona International Welcome Desk’, un servei d’acollida que pretén fer més fàcil l’arribada a la capital catalana del talent estranger. La iniciativa público-privada té seu física al Poblenou. Pau Solanilla, comissionat per a la promoció de la ciutat, ha explicat a Catalan News que el servei pretén ajudar inversors, emprenedors, investigadors o estudiants a trobar tota la informació que necessiten i a “ajudar-los amb tots els procediments per establir-se a la ciutat”. Hi podran trobar informació pràctica en anglès i en altres idiomes.

El web informa de tràmits com ara l’obtenció dels documents de residència o el registre d’autònoms, així com del que cal fer per registrar una empresa o per obtenir el certificat digital idCat, entre d’altres.El tinent d’Alcaldia Jaume Collboni, que ha presidit l’acte de presentació del nou servei ha reconegut que cal “simplificar” procediments. Segons ha indicat, hi ha centenars de milers d’estrangers que viuen a Barcelona, equivalent al que suposa la població de qualsevol districte de la ciutat, i ha desitjat que puguin “esdevenir barcelonins”. En concret, de l’1,6 milions de persones que viuen a la capital catalana, 480.720 són nascuts en altres països, el 22,4% del total. Hi ha 179 nacionalitats a la ciutat, cosa que des del consistori es defensa com una prova que és “diversa i plural”.Finalment, Enric Urreta, president del 22@ ha subratllat la importància d’atreure talent estranger, especialment per al sector tecnològic. “Barcelona necessita 10.000 professionals tecnològics”, ha dit, alhora que ha afegit que la multiculturalitat de la capital catalana “forma part del seu ADN”.