Dilluns, 28 de novembre de 2022 - Edició 1586
La República

Barcelona limitarà a 20 persones els grups turístics a Ciutat Vella a partir del març

ACN Barcelona – El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) publica aquest divendres el decret definitiu de limitació de grups guiats amb finalitat turística al districte de Ciutat […]

Agències 25/11/2022

ACN Barcelona – El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) publica aquest divendres el decret definitiu de limitació de grups guiats amb finalitat turística al districte de Ciutat Vella, que limita a 20 persones els grups al districte i estableix un màxim d’aforament a diversos espais. Entrarà en vigor al març. El document ha rebut diverses al·legacions, algunes de les quals han estat recollides. Inicialment, el text parlava de grups de com a màxim 15 persones. Un altre dels canvis acceptats després del procés d’exposició pública és que s’elimina l’obligatorietat de circular en un sol sentit en alguns carrers del districte. Sí que es manté, però, l’aforament màxim de grups en algunes places i carrers.

El text de la normativa estableix aforaments màxims en aquells espais i monuments que requereixen una explicació in situ, la qual “haurà de ser breu en dies de molta afluència de grups”. Així doncs, a la plaça Sant Jaume i a la plaça Reial hi podrà haver com a molt 8 grups; a la plaça del Rei, cinc; al Fossar de les Moreres, al passeig del Born, a la façana de Santa Maria del Mar i a la plaça del Pi hi podran conviure tres grups simultàniament; a la plaça Sant Felip Neri, a la Isidre Nonell, al carrer de Salomó Ben Adret i a la placeta Manuel Ribé i entorns n’hi podrà haver dos grups, i a la façana del Palau de la Música només s’hi podrà estar un grup.

El decret també prohibeix l’ús dels altaveus per a les explicacions per fomentar l’ús d’audioguies en tots els barris i així minimitzar el seu impacte acústic.