Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Barcelona lidera la reactivació del mercat d’oficines amb un augment del 63% de la contractació el primer trimestre

ACN Barcelona.-Barcelona ha liderat la reactivació del mercat d’oficines de l’Estat després de registrar un augment del 63% de la contractació durant el primer trimestre del 2021 amb relació al […]

Avatar
Agències 06/05/2021

ACN Barcelona.-Barcelona ha liderat la reactivació del mercat d’oficines de l’Estat després de registrar un augment del 63% de la contractació durant el primer trimestre del 2021 amb relació al mateix període de l’any anterior, segons l’índex que elabora la consultora immobiliària CBRE. El comportament de la capital catalana contrasta amb el de Madrid, que ha notat un descens del 16% d’aquest indicador. CBRE assenyala que hi ha empreses “que no s’han vist afectades negativament per la pandèmia” com ara Amazon que ha acaba d’ocupar un edifici de més de 8.000 metres quadrats al 22@. D’altra banda, la firma també destaca l’evolució del mercat industrial i logístic català amb un increment del 133% de l’absorció, impulsada per l’e-commerce.

Fernando Fuente, director de Valoracions i Consultoria CBRE Espanya, ha assegurat que el comportament dels actius immobiliaris de les empreses cotitzades permeten enviar “missatges tímids d’optimisme”, tot i que el mercat continua mostrant una “gran polarització”, derivada de l’impacte desigual de la pandèmia en els diferents sectors econòmics. En el segment d’oficines, també es constata la diferència entre el comportament d’edificis de ‘grau A’, molt ben situats i 100% llogats, i altres de pitjor qualitat, “amb disponibilitat i ubicacions secundàries”. “En el sector de les oficines estem veient com comença a activar-se la contractació a Madrid però sobretot a Barcelona, on està pujant fins a un 63% l’ocupació i la demanda”, ha indicat. La diferent evolució de les dues ciutats s’explica, principalment, perquè el mercat barceloní té menys disponibilitat.En els primers tres mesos del 2021, la desocupació d’oficines s’ha incrementat en un 11% a Madrid un 9% a Barcelona, cosa que, segons la consultora, també demostra el dinamisme barceloní.Des del punt de vista logístic, CBRE considera que la capital catalana “s’està consolidant com un centre neuràlgic impulsat per l’e-commece” i conclou que tant el mercat immobiliari d’oficines i industrial de Catalunya “s’està comportant de manera molt i molt positiva”. Aquesta tendència no s’ha traslladat als actius del sector retail perquè “ha patit restriccions més estrictes” que altres punts de l’Estat. En el cas del segment residencial, que és molt “granular”, està funcionant “igual de bé” que el madrileny, apunten.