Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Barcelona ja ha executat el 70% de les 2.000 actuacions de millora de l’espai públic

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona impulsa un total de 2.000 actuacions de millora de l’espai públic aquest 2023 amb intervencions als 10 districtes de la ciutat. Es tracta de […]

Agències 19/03/2023

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona impulsa un total de 2.000 actuacions de millora de l’espai públic aquest 2023 amb intervencions als 10 districtes de la ciutat. Es tracta de la part final del desplegament del pla Cuidem Barcelona, iniciat a finals de l’any 2021 i ara mateix amb un grau d’execució del 70%. En total s’haurà fet una inversió de 70 MEUR per millorar diferents àmbits a places i carrers amb accions de renovació de la pavimentació, canvi o rehabilitació del mobiliari urbà o millora de la xarxa de clavegueram i l’enllumenat. En paral·lel, s’han realitzat 74 actuacions de manteniment integral a tots els districtes, s’han netejat més de 300.000 m2 de pintades i s’ha reforçat el Servei de Vigilància i Control de Plagues Urbanes de l’ASPB.

Segons ha recordat el consistori, aquestes actuacions s’han definit a través d’un procés de treball realitzat amb el veïnat, treballat tant als consells de barri com a través de les passejades pel territori amb l’equip tècnic i els veïns. Actualment s’està realitzant una intervenció al carrer d’Escudellers, a Ciutat Vella, que consisteix en la millora de la pavimentació, la base i els elements de drenatge superficial, per garantir la seguretat i l’accessibilitat dels vianants. La reposició dels elements és completa als trams del carrer d’Escudellers amb la plaça de George Orwell i amb la plaça del Teatre i s’executa una reposició parcial dels elements malmesos en la resta del carrer. La finalització de les obres està prevista per la primera quinzena d’abril.

<strong>Inversió de 2 MEUR per millorar el clavegueram</strong>

‘Cuidem Barcelona’ també ha actuat per millorar el confort a l’espai públic i reduir les olors. Per això s’ha reforçat la renovació de la xarxa de clavegueram amb una inversió extra prevista de més de 2 MEUR entre l’any passat i aquest 2023. Les obres tenen com a finalitat la millora del funcionament de la xarxa i conseqüentment la reducció de l’emissió d’olors de forma permanent. L’any passat ja es van realitzar intervencions destacades al carrer Atlàntida a la Barceloneta i al carrer Marià Aguiló i passatge Rovira, al Poblenou. Entre les actuacions previstes aquest any destaca especialment la que es portarà a terme al carrer de Vallcivera, a Ciutat Meridiana, i l’avinguda Vallbona, amb la construcció d’un col·lector nou de desguàs de 400 metres.

La xarxa de clavegueram de Barcelona té actualment una longitud de 1.669 quilòmetres. Des de l’any passat ja s’han rehabilitat més de 4 quilòmetres de xarxa i se n’han construït 5,2 quilòmetres nous. Entre les actuacions destacades hi ha la finalització de la primera fase d’ampliació del col·lector de la Diagonal, entre el passeig de Sant Joan i el carrer Girona.

<strong>Visor web per monitoritzar les actuacions</strong>

L’Ajuntament de Barcelona ha activat un visor web perquè la ciutadania pugui seguir i veure el grau d’execució d’aquestes 2.000 actuacions de millora de l’espai públic als 10 districtes de la capital catalana. Es tracta d’una eina interactiva i visual que combina la publicació en format mapa amb un informe dinàmic que facilita el seguiment de totes les actuacions. El contingut s’actualitza mensualment.