Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Barcelona instal·la un memorial permanent en record a les víctimes de trànsit

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha instal·lat un monument memorial a les víctimes dels sinistres de trànsit al costat del passeig Marítim de la Nova Icària i l’espigó del Bogatell. Es […]

Avatar
Agències 15/04/2019

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha instal·lat un monument memorial a les víctimes dels sinistres de trànsit al costat del passeig Marítim de la Nova Icària i l’espigó del Bogatell. Es tracta d’un banc d’acer d’onze metres de longitud amb un fragment del poema ‘Cançó de la mort callada’ de Salvador Espriu en lletres troquelades que permetran llegir la projecció de les ombres quan toqui el sol. “I sento com la muda, mort dels homes s’emporta, el meu do de paraules: esdevé pur silenci, el meu dolor”, diu el memorial. El monument també inclourà una placa on es reproduirà la inscripció del fragment del poema d’Espriu i la frase “A les víctimes de trànsit”.

El projecte va ser dissenyat l’any 2010 per l’arquitecta Judit Masana, adscrita a la Direcció d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, que va morir l’any 2016. S’ha decidit instal·lar el monument en aquest indret pel seu caràcter memorial i perquè pot servir com a lloc de trobada per actes en record a les víctimes d’accidents de transit. La instal·lació del monument memorial arriba després que associacions de víctimes d’accidents de trànsit demanessin fa dos anys un espai memorial.