Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Barcelona instal·la al Bogatell la primera de les torres de vigilància que substituiran les cadires elevades

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha instal·lat al Bogatell la primera de les torres de vigilància que substituiran les actuals cadires elevades a les platges l’estiu vinent. L’empresa guanyadora de la […]

Avatar
Agències 23/09/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha instal·lat al Bogatell la primera de les torres de vigilància que substituiran les actuals cadires elevades a les platges l’estiu vinent. L’empresa guanyadora de la licitació per al subministrament i muntatge de les 21 torres de vigilància per a les platges de Barcelona ha estat PRIMUR (PRojectos e Instalaciones de Material URbano SAU) i se li ha adjudicat el contracte per un import de gairebé 1,5 milions d’euros. Tot i que el nou sistema havia d’estar llest per aquesta temporada 2020, la situació d’excepcionalitat per la covid-19 va endarrerir la data de formalització del contracte fins al 6 de juny de 2020 i la primera torre no s’ha instal·lat fins ara.

El disseny final ha estat resultat de les reunions que es van mantenir durant el 2019 del grup de treball format per BCASA, l’actual adjudicatària del servei de salvament i socorrisme de les platges de Barcelona, UTE EULEN-AUNAR, l’Agencia Salut Publica de Barcelona i la representació sindical dels socorristes de Barcelona.Anteriorment, els socorristes s’havien queixat que les cadires de vigilància elevades tenien diversos problemes, ja que no els protegien del sol, no eren segures i eren poc visibles des de l’aigua, entre altres. Ara està previst que durant la propera setmana es faci el control i les proves necessàries per assegurar el compliment de totes les especificacions tècniques exigides i l’equip de socorristes valorarà el nou disseny.Segons l’Ajuntament, les noves torres ofereixen més seguretat per al personal, que disposarà “de la màxima cobertura d’ombra i disminució de l’impacte de calor”. Les torres estan fabricades amb polièster de fibra de vidre, material resistent a la humitat i a la corrosió marina. “Són sòlides i segures per suportar el seu ús i l’acció del vent”, apunten des del consistori. A més, les torres estan equipades amb vidres de seguretat temperats i polaritzats amb un efecte pantalla del 92% dels raig ultraviolats per assegurar una correcta vigilància des del seu interior.