Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Barcelona insta l’Estat a modificar la llei d’estrangeria per evitar “empènyer” els migrants a l’economia submergida

ACN Barcelona.-Barcelona insta l’Estat a modificar la Llei sobre drets i llibertats dels estrangers a l’Estat “amb l’objectiu d’evitar l’economia submergida a la qual s’empeny als migrants amb l’actual redactat”. […]

Avatar
Agències 11/12/2019

ACN Barcelona.-Barcelona insta l’Estat a modificar la Llei sobre drets i llibertats dels estrangers a l’Estat “amb l’objectiu d’evitar l’economia submergida a la qual s’empeny als migrants amb l’actual redactat”. Així ho recull una proposició d’ERC aprovada a la Comissió de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona aquest dimecres amb els vots favorables de BComú, PSC i JxCat, l’abstenció del PP i els vots negatius de Cs i BcnCanvi. “Si hi ha un govern progressista, tornem a fer polítiques que vetllin per a la gent”, ha dit la portaveu i regidora republicana Elisenda Alamany, que tot i que ha admès que no és una competència municipal cal pronunciar-se. “Moltes vegades les coses no són de la nostra competència però ens competeixen”, ha afegit.

La proposició d’Esquerra demana que el govern de l’Estat millori la Llei d’Estrangeria i inclogui una modificació adreçada a garantir una sortida laboral digna i regular per a les persones migrants davant el que ERC descriu com “l’estigmatització d’un col·lectiu en situació de vulnerabilitat”.Durant la seva intervenció Alamany s’ha mostrat crítica amb les actuacions del govern municipal dels darrers mesos en relació al top manta, i en concret, ha qüestionat la tasca del tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle.