Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Barcelona incrementa un 30% el servei d’àpats socials per garantir l’alimentació dels col·lectius vulnerables

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha incrementat un 30% el servei d’àpats socials per garantir l’alimentació dels col·lectius vulnerables i de risc. Segons dades del consistori, des de l’inici de la […]

Avatar
Agències 22/03/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha incrementat un 30% el servei d’àpats socials per garantir l’alimentació dels col·lectius vulnerables i de risc. Segons dades del consistori, des de l’inici de la crisi pel coronavirus la xifra de racions repartides ha passat de 3.700 a 4.800. Aquest servei pretén proporcionar una alimentació equilibrada i saludable a persones que, per diferents motius, podrien tenir dèficit d’alimentació. El programa del consistori inclou diversos serveis com els àpats a domicili, en companyia i els menjadors socials, que a causa de la crisi del covid-19 es lliuren en safates per tal que es consumeixin a les llars.

Des de l’inici del confinament s’han servit 1.550 àpats a domicili, 350 més que abans de la crisi. Aquest servei està adreçat a persones que no poden preparar-se el menjar o que necessiten ajuda per fer-ho. En aquest programa hi ha persones que no tenen suport social o familiar per cobrir les atencions que necessiten, que tenen problemes de mobilitat que dificulten l’ús de recursos de la comunitat, o que el seu habitatge no disposa de les condicions necessàries per cuinar.En canvi, els àpats en companyia són un servei adreçat a persones grans en situació de fragilitat i busquen cobrir una alimentació adequada i proporcionar un espai relacional. Actualment no es fan en companyia per motius sanitaris però se segueixen servint en carmanyola per consumir a les llars. En aquest cas, els Serveis Socials municipals han passat de servir uns 1.000 àpats a 1.300.Per últim, els menjadors socials, dirigits a persones amb necessitat i persones sense llar, s’han reforçat igualment, en alguns casos amb serveis de carmanyola i han passat d’atendre unes 1.500 persones cada dia a fer-ho a unes 1.950.