Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Barcelona impulsa un grup de treball amb 50 expertes per incrementar la presència femenina en l’àmbit tecnològic

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha impulsat la xarxa de dones BcnFemTech, un grup de treball amb una cinquantena de dones expertes en el sector de la tecnologia per incrementar la […]

Avatar
Agències 20/07/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha impulsat la xarxa de dones BcnFemTech, un grup de treball amb una cinquantena de dones expertes en el sector de la tecnologia per incrementar la presència femenina en aquest àmbit. Entre les integrants hi ha membres de col·lectius com STEM WOMEN CONGRESS, Viquidones, All Women Tech, School of Feminism, xnet whowomencode o Donestech, entre d’altres. L’obertura d’aquesta xarxa de treball ha de permetre incrementar el nombre de dones tecnòlogues que vulguin col·laborar en la cerca d’una ciutat més paritària i equitativa en la creació i producció de tecnologia. D’altra banda, s’han presentat els ‘Premis per l’equitat de gènere al sector TIC’.

Per tal de poder portar a terme aquesta col·laboració, es crearà una infraestructura digital a través de la plataforma de participació digital Decidim on el grup de dones podrà interactuar i fer un seguiment de les actuacions de la mesura de treball d’aquest àmbit.Pel que fa als premis, volen visibilitzar, reconèixer i donar suport als projectes tecnològics femenins de la ciutat. Els premis, oberts a tota la ciutadania, valoraran la incorporació de la perspectiva de gènere, interseccional i feminista de la proposta i l’impacte en la transformació de les desigualtats de gènere en l’àmbit TIC.Es divideixen en 4 categories: STEM, gènere i infància; dades amb mirada de gènere en el sector de la tecnologia; violències a les xarxes; i visibilitat de les dones ‘tech’ a Barcelona. Cadascuna de les categories serà guardonada amb un premi de 8.000 euros. El període de presentació de sol·licituds serà del 26 d’agost al 27 de setembre.Les dones ocupen només el 26% dels llocs de treball TICA Barcelona, només el 26% dels llocs de treball del sector TIC són ocupats per dones i únicament un 8,6% ho fan en posicions tècniques. Per aquest motiu, el Consistori considera important indagar en la bretxa digital de gènere dins la corporació. Per fer-ho, ha encarregat l’elaboració de l’estudi ‘Anàlisi de la bretxa digital de Gènere a l’Ajuntament de Barcelona’ que es basa en els objectius marcats a la Mesura de Govern ‘BcnFemTech 2021-2023’.En primer lloc, es farà un diagnòstic sobre la bretxa digital dins de l’ajuntament barceloní. El segon àmbit se centrarà a donar reconeixement i visibilitat a dones destacades de l’àmbit de la tecnologia que hagin treballat al consistori. El tercer assentarà les bases per poder crear una xarxa que promogui la participació i l’empoderament de les dones en les tecnologies a l’Ajuntament i, per últim, el quart, consistirà en realitzar una actuació orientada a inspirar vocacions tecnològiques entre les nenes a través de dones tecnòlogues que hi hagin o treballin a l’Ajuntament.