Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Barcelona implanta un protocol específic contra la lgtbi-fòbia a les xarxes de metro i autobús de TMB

ACN Barcelona.-Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha presentat aquest dijous un protocol de prevenció, detecció i intervenció contra l’lgtbi-fòbia a les xarxes de metro i autobús. L’activació del protocol suposa […]

Avatar
Agències 29/07/2021

ACN Barcelona.-Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha presentat aquest dijous un protocol de prevenció, detecció i intervenció contra l’lgtbi-fòbia a les xarxes de metro i autobús. L’activació del protocol suposa la implantació d’auditories de gènere, el reforç de la formació de la plantilla i la difusió d’una campanya de sensibilització la propera tardor, així com el requisit de disposar de plans d’igualtat per part de les empreses que rebin contractes de TMB. També es millorarà la il·luminació, la música i els missatges específics. S’invertiran 6 MEUR perquè en dos anys hi hagi càmeres de videovigilància en l’interior de tots els trens del metro i els autobusos amb càmeres passaran de 24 a 34 en les properes setmanes.

“Volem un transport públic segur per a tothom, on tothom senti que és un espai de llibertat, que no només serveix per moure’s sinó que pot ser refugi contra les agressions”, ha destacat la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de TMB, Rosa Alarcón. Ha explicat que fa un any i mig que s’està treballant en el protocol.El coordinador tècnic de l’Observatori contra l’Homofòbia, Cristian Carrer, ha destacat que davant l’evidència de casos de discriminacions al transport públic, cal “actuar”. Ha explicat que el protocol ha de servir per un transport públic “amable i lliure de violènices”. A nivell operatiu, entre les recomanacions i mesures a implementar a la companyia hi ha realitzar campanyes de sensibilització, crear funcionalitats a les aplicacions mòbils corporatives, establir un canal específic al servei de queixes i d’atenció a la ciutadania per canalitzar i fer seguiment d’aquest tipus de comportaments i reforçar accions formatives i informatives en matèria de prevenció, detecció i protecció contra l’lgtbi-fòbia, adreçades al personal en contacte més directe amb els usuaris, com ja es fa des del 2010 amb el personal de vigilància i seguretat. Al metro ja hi ha més de 8000 càmeres de videovigilància i es desenvolupa el projecte perquè es puguin monitoritzar en temps real les de l’interior dels trens de les línies convencionals. El projecte pressupostat en 4,9 MEUR ja s’ha implantat en temps real als trens de la línia 5 i part de les línies 1, 2, 3 i 4, 69 combois en total.