Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Barcelona Global insisteix en l’actualització del marc fiscal com a garantia “per atraure talent i inversions”

ACN Barcelona – La presidenta de Barcelona Global, Aurora Catà, ha insistit en la necessitat d’actualitzar el marc fiscal de la capital catalana com a garantia “per atraure talent i […]

Agències 16/05/2022

ACN Barcelona – La presidenta de Barcelona Global, Aurora Catà, ha insistit en la necessitat d’actualitzar el marc fiscal de la capital catalana com a garantia “per atraure talent i inversions”, i per poder competir “amb igualtat de condicions” amb altres metròpolis. “París, Lisboa o Londres tenen les condicions perquè els inversors es fixin en elles, abans que en Barcelona”, ha ressaltat en un debat del fòrum Barcelona Tribuna aquest dilluns. A parer seu, Barcelona està “ben situada” per generar talent, però s’ha de crear les condicions “necessàries”. Davant d’una nova revolució digital i tecnològica i enmig de la lluita contra el canvi climàtic, Catà ha instat l’Ajuntament de Barcelona a “accelerar” per situar la ciutat com a referent en innovació.

“És una gran oportunitat i és urgent aprofitar-la. Ningú ens espera. Altres ciutats estan treballant ja. Nosaltres hem d’accelerar per situar-nos també com a referents en la indústria tecnològica”, ha expressat Catà.

Segons la presidenta de Barcelona Global, la capital necessita replantejar diversos àmbits com la mobilitat, les infraestructures o l’habitatge per generar noves oportunitats que permetin “reposicionar-la com la punta de llança que sempre ha sigut”. En aquest sentit, Catà ha apuntat el “retard” de Barcelona en matèria d’habitatges assequibles. Tal com ha mencionat, la capital “té el repte d’apropar-se a la mitjana europea”, que se situa entorn del 15% d’habitatge assequible.

Sobre mobilitat, Catà ha ressaltat que aquesta hauria de ser “sostenible, accessible econòmicament, inclusiva i eficient”. “Per aconseguir-ho, cal una planificació estratègica a llarg termini, amb visió de regió metropolitana”, ha expressat. A parer de la presidenta de Barcelona Global, la gestió de la mobilitat ha d’anar més enllà de “carrers o temes concrets”. Amb això, ha recordat que garantir “la ciutat dels 45 minuts és essencial”.

En la línia de la mobilitat, Catà també s’ha referit a l’ampliació de l’Aeroport del Prat, un projecte aturat per ara. La presidenta de Barcelona Global ha assegurat que “l’únic plantejament que tindria sentit” és el que concep l’aeroport “com un hub internacional”. “Si volem tenir el millor talent, hem de tenir la millor connectivitat”, ha apuntat.

Finalment, Catà s’ha referit a la celebració de la Copa Amèrica del 2024 com “la línia de sortida” pel “reposicionament” de la capital catalana. Segons ha assegurat, Barcelona “ha perdut competitivitat i ambició”. Això no obstant, creu que haver guanyat la candidatura d’aquest esdeveniment “ha ajudat” a recuperar una visió “molt més optimista” del que pot fer la ciutat.

El debat organitzat per la societat Amics del País ha comptat també amb les intervencions de l’advocat Miquel Roca, que afirmat que la política “conviu malament” amb el talent perquè aquest és “motor de canvi i transformació”. Roca, però, ha assenyalat que “el monopoli de la política s’ha acabat”. “Vivim en un moment de lideratges compartits, i el lideratge del talent pot generar més estabilitat que el polític”, ha expressat.