Dissabte, 5 de desembre de 2020 - Edició 863
La República

Barcelona, finalista per acollir la seu del Centre Europeu de Prediccions Meteorològiques

ACN Barcelona.-La ciutat de Barcelona és finalista a acollir la seu del Centre Europeu de Prediccions Meteorològiques a Mig Termini (ECMWF per les sigles en anglès), després d’haver superat el […]

Avatar
Agències 20/11/2020

ACN Barcelona.-La ciutat de Barcelona és finalista a acollir la seu del Centre Europeu de Prediccions Meteorològiques a Mig Termini (ECMWF per les sigles en anglès), després d’haver superat el primer tall en què competia amb nou ciutats més. L’indret que aconsegueixi imposar-se en la cursa s’afegirà a les dues seus que ja té l’organisme, una a Reading, al Regne Unit, i l’altra a Bolonya, a Itàlia, que el 2021 acollirà el nou superordinador del centre. La proposta barcelonina ofereix un “ecosistema científic” amb un edifici “punter” preparat per a la incorporació “immediata” dels treballadors, segons ha subratllat el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. Els 22 estats membres de l’ECMWF faran la tria definitiva el 9 de desembre.

La ministra Teresa Ribera ha valorat que acollir la seu de l’ens a Barcelona suposaria “potenciar” la capacitat d’investigació de l’Estat en noves tècniques de predicció meteorològica “imprescindibles” en un escenari “de major adversitat per l’escalfament global”.També facilitaria, a parer de la ministra, una participació més destacada d’institucions i empreses espanyoles en el desenvolupament de projectes relacionats amb la implantació de nous serveis climàtics facilitats pel Servei d’Atmosfera i Canvi Climàtic del programa Copèrnic a tots els països de la Unió Europea.Pel que fa als pilars de la candidatura, l’equip que la impulsa destaca la qualitat de vida “alta” de Barcelona, que a més és una ciutat “molt ben connectada al món”. També apunta a “l’ecosistema científico-universitari i d’innovació potent”, a una oferta “àmplia” d’escoles internacionals, a un mercat de treball “dinàmic” per a professionals qualificats o a un edifici a punt per començar a funcionar que pot allotjar 400 persones “situat en un entorn científic de qualitat”, entre d’altres.El Centre Europeu de Prediccions Meteorològiques a Mig Termini és una organització independent intergovernamental formada per 22 estats membres i 12 associats. Va néixer el 1975 i té 360 treballadors de més de 30 països. Produeix prediccions meteorològiques globals i altres dades tant per als seus membres com per a la comunitat científica i empresarial en general.La missió principal de l’organisme és produir pronòstics meteorològics numèrics i monitorar el sistema de la Terra; dur a terme investigacions científiques i tècniques per millorar les habilitats de pronòstic, i mantenir un arxiu de dades meteorològiques.

Relacionats