Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Barcelona escull el concurs per triar el millor escumós rosat del món

ACN Barcelona.-Barcelona acull els Barcelona Rosé International Bubbles Awards, els premis dels escumosos rosats que neixen amb l’objectiu de promocionar i potenciar els vins escumosos rosats, com a vins escumosos […]

Avatar
Agències 30/01/2020

ACN Barcelona.-Barcelona acull els Barcelona Rosé International Bubbles Awards, els premis dels escumosos rosats que neixen amb l’objectiu de promocionar i potenciar els vins escumosos rosats, com a vins escumosos de qualitat, fomentar-ne el coneixement, la difusió i estimular-ne el consum responsable. Aquest dijous ha tingut lloc el tast de qualificació dels escumosos rosats, la majoria de procedència europea però amb l’objectiu que arribin en edicions futures arribin de tot el món. Hi participaran dividits en quatre categories creades a partir del seu mètode d’elaboració (tradicional, granvas o ancestral) i de la seva criança. El 2 de febrer és coneixeran els guanyadors d’aquests premis en una cerimònia d’entrega que es realitzarà al Saló Daurat de la Llotja de Mar de Barcelona.

L’acte ha qualificat els escumosos rosats provinents de totes les zones de producció del món, partint del principi de l’anonimat absolut de les mostres, que s’han tastat a cegues. Els sommeliers han fet el tast escollint una copa específica, la més adient per a cada una de les categories. En total, s’han tastat 80 escumosos rosats, “escumosos elaborats pel mètode tradicional o champenoise, granvas o charmat o bé pel mètode ancestral”, ha afegit Jordi Bort, amfitrió de l’acte.El panell de tast ha estat format per Jordi Martínez, millor sommelier de cava del 2017, Enric Català, Jordi Melendo, Rafael Sabadí, Jofre Tarrida, Clara Antúnez, Anna Vicens, Xavier Roig i Meritxell Falgueras.