Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

Barcelona es prepara per declarar l’emergència climàtica

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona s’han començat a preparar per declarar l’emergència climàtica. Abans però, es constituirà una taula de treball amb membres de la xarxa Barcelona + Sostenible, amb els […]

Avatar
Agències 28/06/2019

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona s’han començat a preparar per declarar l’emergència climàtica. Abans però, es constituirà una taula de treball amb membres de la xarxa Barcelona + Sostenible, amb els grups municipals, amb la Generalitat i l’Estat. En aquest marc, es començaran a impulsar les mesures més urgents per posar-les en marxa a curt termini. La primera reunió d’aquesta taula serà aquest juliol, quan es presentarà una proposta de mesures urgents que complementaran el Pla Clima 2030. Segons ha explicat la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, seran mesures ”excepcionals, contundents i valentes” que cal aplicar ”com més aviat millor”.

La taula servirà també per concretar les mesures del Pla Clima 2030, un pla municipal ”ambiciós”, segons Sanz. Un cop es declari l’emergència climàtica, les primeres mesures urgents haurien d’entrar en funcionament a la tardor, mentre que es preveu definir el pla d’acció 2020-2023 del Pla Clima, i començar a desplegar mesures al gener de 2020. Aquest pla estableix un paquet de 242 mesures per assolir un objectiu de reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle del 45% el 2030 i la neutralitat climàtica el 2050. El Pla Clima, que s’ha coproduït amb la ciutadania, estableix un paquet de 242 mesures per assolir un objectiu de reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle del 45% el 2030 i la neutralitat climàtica el 2050.