Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Barcelona es prepara pel Rebuild, el primer congrés a la ciutat després de la pandèmia

ACN Barcelona.-Barcelona ja es prepara per acollir el Rebuild, el primer congrés que se celebrarà a la ciutat després de la pandèmia. La fira, presentada aquest dimarts, se celebrarà entre […]

Agències 08/09/2020

ACN Barcelona.-Barcelona ja es prepara per acollir el Rebuild, el primer congrés que se celebrarà a la ciutat després de la pandèmia. La fira, presentada aquest dimarts, se celebrarà entre el 29 de setembre i l’1 l’octubre al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB). Des de l’organització asseguren que ja hi ha més de 5.000 persones acreditades i preveuen que la xifra arribi a les 7.000. Tot i que el nombre d’assistents és lleugerament inferior a la de l’any anterior, la responsable d’esdeveniments de Rebuild, Gema Traveria, considera que la dada és “molt bona malgrat la situació actual”. Per altra banda, l’edició d’enguany serà totalment ‘contacless’ i se seguiran tots els protocols de seguretat marcats pel Procicat.

En concret, l’organització del congrés ha tingut en compte tant les directrius fixades pel govern espanyol a través de l’Institut de Qualitat Turística d’Espanya (ICTE) com per la Generalitat de Catalunya. “La fira se celebrarà en un entorn segur”, subratlla Albert Planas, el director general de Nebext (l’empresa que s’encarrega de la gestió de l’esdeveniment). En paral·lel, la companyia ha comptat amb la col·laboració de l’Hospital Quirónsalud, que ha assessorat l’organització en matèria de prevenció de la covid-19.Entre les mesures més destacades es troba la creació de l’aplicació Rebuild2020, una plataforma que permetrà consultar les activitats del congrés, veure els contactes dels ponents o facilitar l’accés de tots els assistents. “Hem dissenyat una eina per evitar el contacte entre persones però que, alhora, no ens deixi amb experiències traumàtiques”, comenta Planas. Per altra banda, la capacitat als diferents auditoris estarà limitada al 75% i es desinfectaran totes les zones de forma constant. Finalment, es controlaran els accessos perquè la gent entri al CCIB de forma escalonada i es prendrà la temperatura a tots els assistents. L’ús de mascareta, la neteja de mans i el manteniment de les distàncies de seguretat també seran obligatoris.El director general del CCIB, Marc Rodríguez, considera que l’espai del qual disposa el centre és més que suficient i assegura que totes les mesures de seguretat es compliran “al peu de la lletra”. “No només aplicarem les mesures durant l’esdeveniment, sinó també durant el muntatge de la infraestructura i un cop celebrat el congrés”, afegeix. Per altra banda, Rodríguez confia que les diferents administracions i agents del sector donin suport a esdeveniments d’aquests tipus per desencallar la situació actual i “tornar a activar el desenvolupament econòmic”.En la mateixa línia s’ha expressat el president de Rebuild i conseller delegat d’Aedas Homes, David Martínez, qui ha apuntat que la celebració de fires com aquesta “són necessàries” per a la indústria. “La covid-19 ha posat de manifest una sèrie de necessitats al sector immobiliari, i la demanda d’habitatge seguirà creixent”, ha remarcat.Un congrés que celebra la seva tercera edicióEl congrés Rebuild celebrarà enguany la seva tercera edició entre els dies 29 de setembre i 1 d’octubre. La fira neix com un punt de trobada pels professionals de l’edificació que aposten per la industrialització, la digitalització, l’ús de nous materials sostenibles i la descarbonització en el sector immobiliari. Una de les grans novetats d’aquest any serà la constitució de l’associació Offsite Construction Hub, una iniciativa que pretén impulsar la industrialització de l’edificació al conjunt de l’Estat.El congrés té previst congregar al voltant de 180 empreses expositores i més de 260 experts en l’àmbit de l’arquitectura i la construcció. Segons dades de l’organització, Rebuild reuneix el 70% de les empreses dedicades a la promoció d’habitatge residencial a tot l’Estat.