Edició 1961

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 08 de desembre del 2023
Edició 1961

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 08 de desembre del 2023

Barcelona es compromet a fer un nou pla de turisme que posi èmfasi en la reducció de “la massificació” d’espais

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El govern de Barcelona s’ha compromès a iniciar el procés d’elaboració d’un nou pla estratègic de turisme 2023-2026 que posi èmfasi en la reducció de la “massificació” d’espais de gran afluència. La proposta, plantejada per ERC i consensuada amb el govern municipal, també demana que el pla se centri a potenciar “la qualitat i sostenibilitat del turisme” i asseguri que el seu impacte econòmic es reparteix a tota la ciutat. El text sotmès a votació també demana prioritzar el creuerisme de sortida i arribada per sobre del de trànsit, si bé el text original que havia registrat ERC -abans de transaccionar-ho amb el govern- anava més enllà i demanava limitar el nombre de creueristes mensuals.

El text s’ha aprovat amb els vots favorables del govern, ERC i JxCat i l’abstenció del PP, mentre que Cs, Valents i la regidora no adscrita hi han votat en contra. Alguns grups, com JxCat han criticat que el discurs fet pels republicans s’hagi centrat més en el text inicial que en el que finalment s’ha votat.<br />
<br />
De fet, el regidor del grup d’ERC Miquel Puig ha centrat bona part de la seva intervenció a parlar de l’increment de creueristes que visiten la ciutat, tot indicant que just abans de la pandèmia superaven els 400.000 el mes d’agost, el doble que cinc anys enrere. Per als republicans, el nou pla turístic ha d’incorporar “un canvi de paradigma” i buscar el consens amb l’oposició.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió