Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Barcelona es compromet a elaborar l’ordenança per regular l’ús turístic dels habitatges abans del març del 2021

ACN Barcelona.-Barcelona es compromet a elaborar l’ordenança per regular l’ús turístic dels habitatges abans del març del 2021. Així ho recull una proposició presentada per ERC al plenari que ha […]

Avatar
Agències 23/09/2020

ACN Barcelona.-Barcelona es compromet a elaborar l’ordenança per regular l’ús turístic dels habitatges abans del març del 2021. Així ho recull una proposició presentada per ERC al plenari que ha obtingut el suport dels partits de govern, Barcelona en Comú i el PSC. Per contra, JxCat s’ha abstingut i Cs, PP i Barcelona pel Canvi hi han votat en contra. El text presentat per Esquerra i aprovat al plenari fixa també que l’ordenança es redacti amb l’objectiu de “prioritzar l’ús residencial i la funció social de l’habitatge”. L’Ajuntament va suspendre a l’agost les llicències durant un any, temps durant el qual preveia desenvolupar la nova normativa. Ara, però, accepta la petició d’ERC i es compromet a elaborar-la abans del març del 2021.

L’Ajuntament també es compromet que l’ordenança que ha de regular l’ús turístic dels habitatges a la ciutat especifiqui: l’àmbit d’aplicació, les obligacions dels propietaris, el règim d’habilitació administrativa, el règim sancionador i la prescripció i caducitat.