Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Barcelona enllesteix l’extensió del Clínic però la reserva per si s’omple l’hotel Catalonia Plaza

ACN Barcelona.-Barcelona ja ha enllestit el quart Pavelló Salut de la ciutat, el recinte de l’INEFC, preparat per atendre un total de 252 pacients de l’Hospital Clínic. Segons ha explicat […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona.-Barcelona ja ha enllestit el quart Pavelló Salut de la ciutat, el recinte de l’INEFC, preparat per atendre un total de 252 pacients de l’Hospital Clínic. Segons ha explicat el doctor Faust Feu, responsable dels dispositius externs i Director de Qualitat i Seguretat Clínica, “l’aposta” de l’hospital és ara per ara seguir utilitzant com a primera opció l’hotel Catalonia Barcelona Plaza de plaça Espanya. Segons Feu, l’hotel està completament medicalitzat i encara té marge per acollir pacients del Clínic, ja que només té ocupades prop de la meitat de les 300 habitacions que té. Així, no descarten haver d’utilitzar el pavelló de l’INEFC “si és necessari” però el reservaran com a alternativa. “Hem de tenir els dispositius preparats”, ha dit.

De fet, Feu ha arribat a dir que esperen que no “calgui” utilitzar-lo perquè voldrà dir que la situació evoluciona “favorablement”. Atesa la situació “d’estabilitat” de l’epidèmia, la intenció de l’hospital és començar a drenar pacients de forma “important” cap a l’hotel per alliberar sales fins ara ocupades per pacients covid-19. El Catalonia Plaza, a diferència d’altres hotels, s’ha medicalitzat per atendre els mateixos pacients que hi ha en una sala d’hospitalització del Clínic, a diferència d’altres hotels que atenen només casos covid-19. Segons Feu, la idea ara és que casos de coronavirus que hi ha a l’hospital es puguin anar traslladant al Plaza. Així, el pavelló de l’INEFC es reservaria per acollir aquells casos covid que l’hotel no pugui arribar a assumir. “Aquest dispositiu és extraordinari”, ha remarcat. En tot cas, ha demanat prudència perquè es desconeix “l’impacte” que pot tenir la disminució del confinament. Al seu torn, la regidora de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, ha descartat que de moment s’habilitin més espais. “No instaurarem un altre Pavelló Salut tenint moltes places disponibles”, ha dit, assegurant que hi ha “molt marge” encara perquè els quatre fins ara adaptats acullin pacients dels hospitals. A dia d’avui, ha recordat, hi ha 550 places habilitades en pavellons, 252 de les quals al de l’INEFC. De moment “poques” estan ocupades. “Anirem veient quina és la capacitat d’anar drenant pacients”, ha afegit Tarafa. Segons la regidora, també es veurà si els hospitals van traslladant-hi pacients o si s’ha de donar als pavellons “altres usos” que el de funcionar com una extensió hospitalària. En el marc del Consorci Sanitari de Barcelona, s’han adequat des de l’inici de la crisi sanitària fins a quatre pavellons que funcionen com a ampliacions dels hospitals del Mar, Sant Pau, Clínic i Vall d’Hebron.