Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Barcelona elimina més d’un miler de pintades en edificis de Ciutat Vella

ACN Barcelona.-Els serveis de neteja de Barcelona han eliminat un total de 1.378 pintades i 264 cartells d’edificis de Ciutat Vella. La mesura forma part d’un pla de xoc i […]

Agències 14/11/2020

ACN Barcelona.-Els serveis de neteja de Barcelona han eliminat un total de 1.378 pintades i 264 cartells d’edificis de Ciutat Vella. La mesura forma part d’un pla de xoc i aposta per reforçar la neteja al districte situat al centre de la ciutat. Segons l’Ajuntament, la baixada del turisme i de l’activitat comercial arran de la pandèmia han posat de manifest la necessitat de fer tasques de neteja més enllà de les habituals. El pla se centra en netejar paviments i pintades i, per dur-lo a terme, s’han destinat divuit persones addicionals, una màquina d’aigua de pressió més i la incorporació de tres màquines fregadores, ja que fins ara no n’hi havia cap a Ciutat Vella. L’objectiu de tot plegat és millorar la percepció del manteniment de l’espai públic.

Tenint en compte que el districte compta amb molts edificis patrimonials, des de les diverses àrees implicades de l’Ajuntament, s’està treballant en un protocol per fer-hi una actuació “intensiva”, a més de millorar els procediments per actuar amb més celeritat cada cop que es detecti alguna actuació vandàlica.Finalment, també s’està treballant en un protocol que permeti actuar en les persianes dels comerços. Això, però, passaria per aconseguir acords de col·laboració amb els propietaris de locals.