Dimecres, 30 de novembre de 2022 - Edició 1588
La República

Barcelona elimina l’obligació de tenir un carnet de tinència responsable per accedir a zones per a gossos deslligats

ACN Barcelona – El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la modificació puntual de l’Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d’Animals per tal de suprimir el requisit de disposar […]

Agències 25/11/2022

ACN Barcelona – El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la modificació puntual de l’Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d’Animals per tal de suprimir el requisit de disposar de l’anomenat ‘Carnet de Tinència Cívica Responsable’ per poder accedir als espais que s’habilitaran en el futur perquè els gossos puguin anar deslligats. La modificació puntual de l’ordenança s’ha aprovat amb el vot favorable del govern, JxCat i Cs. S’hi han abstingut ERC, Valents i la regidora no adscrita. Disposar d’aquest carnet era un requisit previst a l’ordenança que no s’ha arribat a materialitzar mai.

Un futur decret haurà d’establir els espais reservats per als animals de companyia on aquests poden anar solts (Àrees per a Gossos i Àrees d’Esbarjo per a Gossos), així com les Zones d’Us Compartit, en les quals els animals de companyia podran anar sense lligar en horaris determinats. Hi haurà un espai mínim a cada barri.