Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Barcelona donarà 300 ajuts de 5.000 euros a empreses que contractin aturats empadronats a la ciutat

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona crea una nova línia d’ajuts per fomentar la contractació en empreses de l’àrea metropolitana que donin feina a aturats empadronats al municipi. En total, es tractarà […]

Avatar
Agències 13/10/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona crea una nova línia d’ajuts per fomentar la contractació en empreses de l’àrea metropolitana que donin feina a aturats empadronats al municipi. En total, es tractarà de 300 ajuts de 5.000 euros cadascun i les companyies en podran rebre 10 com a màxim. Els contractes no podran tenir una durada inferior als 6 mesos i hauran de ser a jornada completa. En cap cas es podran fer servir per cobrir substitucions ni persones que estan inclosos en un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). La sol·licitud al programa ‘Crea Feina’ es podrà començar a tramitar a partir de demà, segons ha explicat el primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni.

Collboni també ha afirmat que l’ajuda està destinada a empreses que “creen ocupació” en aquests moments complicats i que, principalment es focalitzen al món tecnològic, digital o logístic però també en els establiments de proximitat. “És possible que la gent que tingui un petit negoci o comerç s’estigui rumiant si contracta o no contracta algú . La línia és per poder dir-los que no s’ho pensin tant, que llencin i nosaltres els hi donem suport”, ha afirmat.Segons dades de Pimec, que ha participat en el plantejament de les ajudes, un 12,2% de les empreses de Barcelona està sense activitat; i un 23% de les companyies tenen incertesa sobre si podran continuar obrint en el futur.