Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Barcelona destinarà 4,3 MEUR per cobrir els 21.278 ajuts que les famílies han demanat per les activitats de lleure

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona destinarà 4.340.000 euros, un 25% més que l’estiu passat, per cobrir els 21.278 ajuts que les famílies han demanat per activitats de lleure. La campanya de […]

Avatar
Agències 28/06/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona destinarà 4.340.000 euros, un 25% més que l’estiu passat, per cobrir els 21.278 ajuts que les famílies han demanat per activitats de lleure. La campanya de vacances d’estiu per a infants i adolescents d’1 a 17 anys, que comença aquest dilluns, permet triar entre 1.300 activitats de lleure, esportives, educatives i culturals que s’han organitzat. L’Ajuntament de Barcelona ha destinat al voltant de 7,2 milions d’euros en la programació de la campanya. L’oferta d’activitats inclou bressol d’estiu per a infants d’1 a 3 anys, colònies, rutes, casals d’estiu, casals esportius, Campus Olímpia, tallers en museus, d’arts plàstiques, patis oberts, activitats per adolescents o activitats en família, entre d’altres.

La programació s’estructura en cinc blocs. ‘T’estiu molt’ aglutina més de 1.000 activitats per a infants i adolescents organitzades per diferents entitats. Hi ha activitats de lleure, temàtiques i esportives, com casals d’estiu, campaments, estades culturals fora de Catalunya, tallers d’arts escèniques o estades esportives, entre d’altres. A més, també aplega un seguit d’activitats adaptades i adreçades a infants, adolescents i joves amb discapacitat.També hi ha 284 activitats educatives, culturals, lúdiques i esportives amb 7.000 places. Hi ha activitats educatives en museus, reforç educatiu per a l’alumnat d’ESO; casals per infants i famílies en situació de vulnerabilitat, o per a conèixer i respectar als animals i el medi ambient; o experimentar i crear a través de l’ús de les eines i la tecnologia.En el marc del Pla de Barris, es reforça l’oferta assequible o gratuïta als barris d’atenció social prioritària pel que fa a activitats per a infants, adolescents i joves al mes d’agost. Durant el mes d’agost 20 biblioteques i 6 centres cívics es mantenen oberts per oferir un seguit de propostes específiques per a gairebé 1.400 infants i adolescents. A més, 22 patis escolars de la ciutat obriran durant el mes de juliol, i 11 durant l’agost, per ampliar l’espai d’ús públic per a famílies, infants i adolescents.Per donar suport a les entitats del lleure s’han actualitzat les guies i l’assessorament a les entitats per tal que les activitats lúdiques incorporin continguts que reforcin aprenentatges instrumentals com l’expressió oral i la lectura, i que els monitors i monitores comptin tant amb orientacions per a l’acompanyament emocional com una línia telefònica específica d’assessorament.Per garantir l’accés a les activitats el consistori ha modificat els llindars econòmics perquè més famílies puguin rebre el 90% de l’ajut. També s’han destinat 925.000 euros perquè les entitats puguin complementar l’equip de monitors i garantir així la inclusió social d’infants amb discapacitat que impliquin necessitats d’atenció específiques.