Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Barcelona destinarà 10 MEUR a sis fons d’inversió per impulsar ‘start-ups’ del sector digital

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona invertirà 10 milions d’euros (MEUR) en sis fons i societats de capital risc perquè impulsin start-ups relacionades amb el sector digital per fomentar la creació de […]

Avatar
Agències 16/11/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona invertirà 10 milions d’euros (MEUR) en sis fons i societats de capital risc perquè impulsin start-ups relacionades amb el sector digital per fomentar la creació de llocs de treball. Així ho ha anunciat el primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, que ha explicat que el fons se centrarà en empreses de sectors emergents que creïn “ocupació de qualitat”. “El missatge és clar, volem demostrar que Barcelona és un lloc on val la pena invertir”, ha defensat Collboni. L’Ajuntament preveu que aquesta operació tingui un efecte multiplicador de 3, de manera que a la llarga suposi una inversió de fins a 30 MEUR.

L’Ajuntament obrirà aquest dimarts la convocatòria i hi podran optar els fons que tinguin seu a Barcelona i que inverteixin en empreses a l’àrea metropolitana. Dels presentats, el que tingui millor puntuació rebrà 3 MEUR, els do segons rebran 2 MEUR i els tres restants tindran 1 MEUR.El tinent d’alcaldia ha explicat que es vol potenciar la inversió de sectors “estratègics” com la indústria dels videojocs, l’economia verda, la indústria 4.0, el biotech i les ciències de la vida, l’esport digital, el foodtech i l’economia blava.Segons Collboni, també es busca potenciar les start-ups fundades o liderades per dones, de manera que defensen la “mirada de gènere” en la iniciativa.