Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Barcelona destina més de 5 milions d’euros de l’impost turístic a 39 projectes per descentralitzar la ciutat

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona destinarà 5,4 milions d’euros de l’impost turístic recaptat el 2022 a 39 projectes per fomentar la cultura i diversificar el turisme a la ciutat. Durant aquest mandat, el consistori ha rebut més de 54 MEUR procedents d’aquesta taxa. A més, ha posta en marxa un recàrrec municipal que suposarà uns ingressos addicionals de 52 MEUR el 2023. Des de la creació de l’impost l’any 2012, Barcelona ha pogut finançar 400 projectes per millorar la ciutat i la seva projecció internacional.

La Comissió de Govern va aprovar dijous destinar un total de 5.454.997,95 euros provinents de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics (IEET) a projectes de desenvolupament turístic als districtes i a finançar i promocionar activitats culturals “de rellevància” per a la projecció internacional de la ciutat. El regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, ha explicat que es tracta d’un paquet “diversificat” de projectes que té com a objectiu descentralitzar la ciutat donant a conèixer parts menys emblemàtiques pels turistes per tal d’evitar massificacions. Marcé també ha insistit en la importància de “renovar” l’activitat comercial dels districtes: “Poden convertir-se en motors del teixit comercial”.

Publicitat

Segons el regidor, 1,6 MEUR es destinaran a impulsar projectes de districtes, 2,2 MEUR aniran a projectes culturals i de promoció internacional de la ciutat, i 1,5 MEUR es dedicaran a promoure la sostenibilitat, la participació i la promoció internacional amb l’ajut dels sectors privats. Als projectes de districte hi ha previstes activitats culturals i d’esbarjo durant les festes majors i també accions relacionades amb el món comercial.

D’entre les novetats recollides en els projectes, durant la festa major de Nou Barris es posarà en marxa un bus turístic panoràmic que mostrarà el patrimoni i entorn natural de la zona. Per altra banda, en el cas de Ciutat Vella, l’Ajuntament vol transformar una cabina sanitària d’una de les parades de floristes de la Rambla.

Al mateix districte es farà una prova pilot per fomentar l’enxarxament entre els hotels de la zona, les entitats socials i culturals, i els comerços de proximitat. Finalment, a Sarrià-Sant Gervasi es crearà un itinerari amb instal·lacions i escultures a l’aire lliure permanents per posar en valor elements paisatgístics de Collserola.

D’altra banda, amb els diners de l’impost, l’Ajuntament reforçarà la vigilància i la mediació en punts turístics específics de la ciutat.

La dotació als districtes és d’1.647.316 euros i la distribució és la següent: Ciutat Vella rebrà 180.000 euros en forma de 2 projectes; l’Eixample, 200.384 euros en 4 projectes; Sants-Montjuïc, 230.000 euros en 3 projectes; Les Corts, 84.500 euros en 6 projectes; Sarrià-Sant Gervasi, 57.928 euros, 2 projectes; Gràcia, 250.000 euros en 1 projecte; Horta Guinardó, 77.039 euros en 2 projectes; Nou Barris, 187.465 euros en dos projectes; Sant Martí, 250.000 euros en 1 projecte; i Sant Andreu, 130.000 euros en 1 projecte.

<strong>L’impacte de la taxa els darrers quatre anys</strong>

Marcé ha assenyalat que, dels 54 MEUR ingressats els últims quatre anys, 13 MEUR han anat a la correcció d’activitats “conflictives” que genera el turisme; 11 MEUR al desenvolupament econòmic i promocional; 4 MEUR a activitats de promoció fetes des dels districtes; 4 MEUR a la promoció des de l’Ajuntament; i 17 MEUR s’han transferit al Consorci de Tursime. El regidor ha aprofitat per recordar que aquest recapte es va veure “fortament” afectat per l’aturada de l’activitat turística provocada per la covid.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió