Dimarts, 22 de setembre de 2020 - Edició 789
La República

Barcelona destina 20,5 MEUR a la rehabilitació d’habitatges per reduir la demanda energètica i crear ocupació

ACN Barcelona.-El Consorci de l’Habitatge de Barcelona ha obert una convocatòria d’ajudes de rehabilitació amb una despesa total de 20,5 milions d’euros (MEUR). A més de millorar les condicions del […]

Avatar
Agències 17/09/2020

ACN Barcelona.-El Consorci de l’Habitatge de Barcelona ha obert una convocatòria d’ajudes de rehabilitació amb una despesa total de 20,5 milions d’euros (MEUR). A més de millorar les condicions del parc residencial de la ciutat, la convocatòria vol millorar l’eficiència energètica dels edificis en un context d’emergència climàtica i crear llocs de treball davant l’impacte econòmic i social de la pandèmia del coronavirus. L’Ajuntament de Barcelona calcula que els 20,5 MEUR i la inversió privada vinculada suposaran una injecció total de 82 MEUR, la creació de prop de 4.600 llocs de feina i la reducció en un 20% de la demanda energètica dels edificis. La suma de les diferents línies d’ajuts permetrà arribar a 6.573 pisos i més de 16.000 persones.

La convocatòria de rehabilitació té cinc modalitats d’ajudes. Una línia nova de subvencions és per a la millora de l’interior d’uns 750 pisos, amb ajudes de fins a 4.000 euros i una inversió total de 3 MEUR. També s’obre una línia per millorar elements comuns amb eficiència energètica, amb un total de 6,3 MEUR; 6,2 MEUR per a finques d’alta complexitat; 2,5 per captar i rehabilitar pisos per a la borsa de lloguer i 2,5 MEUR per a la regeneració urbana a Canyelles i al Sud-oest del Besòs.

Relacionats