Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Barcelona denuncia a la fiscalia l’exhibició de símbols anticonstitucionals durant el 12-O

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha denunciat a la fiscalia l’exhibició de “símbols anticonstitucionals” durant la concentració espanyolista el 12-O a la ciutat. Segons ha explicat el regidor de Drets de […]

Avatar
Agències 13/10/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha denunciat a la fiscalia l’exhibició de “símbols anticonstitucionals” durant la concentració espanyolista el 12-O a la ciutat. Segons ha explicat el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, l’Oficina per la No Discriminació (OND) ha analitzat imatges en què es veu com participants de la concentració exhibeixen banderes franquistes o esvàstiques i proclamen crits com ‘Heil Hitler’ o ‘Viva Franco’, fets que diu podrien constituir un delicte d’odi. En l’escrit presentat al ministeri públic, l’Ajuntament proposa parlar amb els periodistes que van enregistrar imatges si és necessari. “El que volem és que la justícia actuï”, ha dit Serra, que ha afegit que ara la fiscalia ha de decidir si obre o no diligències.

“Nosaltres creiem que ho ha de fer perquè s’ha de ser contundent; no es pot deixar impune l’exhibició de símbols franquistes o feixistes o simbologia nazi”, ha afegit el regidor recordant que en un país com Alemanya fer-ho és “directament il·legal”.Segons ha apuntat el regidor, la denúncia registrada aquest dimarts, l’endemà de la concentració, persegueix també que els diferents grups “que es consideren demòcrates i van participar en l’acte, com Vox, s’aïllin i es retractin”.