Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Barcelona demana a l’Estat facilitar visats a persones refugiades de Moria per reubicar-les

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona denuncia la situació als camps de refugiats, en particular al de Moria, i exigeix “solucions”. Així ho recull una declaració institucional, aprovada pel ple aquest dimecres, […]

Avatar
Agències 23/09/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona denuncia la situació als camps de refugiats, en particular al de Moria, i exigeix “solucions”. Així ho recull una declaració institucional, aprovada pel ple aquest dimecres, que reitera la “voluntat” que té Barcelona de ser ciutat refugi, “referent en la defensa dels drets humans”. El text recorda que l’asil és un dret humà i reitera la voluntat de Barcelona de ser “part activa de la resposta”. Per això, en plena coordinació amb la Generalitat de Catalunya, la qual també ha manifestat la ferma voluntat d’acollir un contingent de persones refugiades provinents de Mòria, demana a l’Estat que faciliti els visats i les autoritzacions necessàries per permetre la reubicació d’aquestes persones.

Així mateix, el consistori sol·licita a la UE i els seus estats que es comprometin “de forma inequívoca i inajornable” amb la protecció de la dignitathumana amb el compliment dels drets humans. “En conseqüència, demanem al govern espanyol que actuï sota el principi de solidaritat i se sumi a la resposta coordinada que Alemanya, França i granpart dels estats europeus estan assumint per donar resposta a les persones que es troben en situació de greu desprotecció a Lesbos”, conclou la declaració.