Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Barcelona dedica una placa a l’escriptora Maria Aurèlia Capmany en el 30è aniversari de la seva mort

ACN Barcelona.-Barcelona dedica una placa a l’escriptora Maria Aurèlia Capmany. La descoberta de la placa tindrà lloc aquest dijous i estarà situada a la façana de la casa on va […]

Avatar
Agències 05/07/2021

ACN Barcelona.-Barcelona dedica una placa a l’escriptora Maria Aurèlia Capmany. La descoberta de la placa tindrà lloc aquest dijous i estarà situada a la façana de la casa on va viure, a la Rambla de Catalunya. La instal·lació de la placa coincideix amb el 30è aniversari de la seva mort, el proper mes d’octubre. A l’acte de descoberta hi assistiran el tinent d’Alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, el regidor del districte de l’Eixample, Jordi Martí, i Anna Capmany, neboda de l’autora. Maria Aurèlia Capmany (Barcelona, 3 d’agost de 1918 – 2 d’octubre de 1991) és una de les autores de les lletres catalanes més populars del segle XX.

La instal·lació de la placa literària dedicada a Maria Aurèlia Capmany forma part del desplegament del Mapa Literari de Barcelona, en el qual es localitzen carrers i racons que han estat habitats, freqüentats o immortalitzats per escriptors de totes les èpoques i de tots els orígens. Novel·lista, dramaturga i assagista, filla del folklorista Aureli Capmany, l’escriptora, com ha remarcat l’Ajuntament de Barcelona, va destacar també pel seu activisme cultural i en favor de la igualtat i els drets de les dones, així com per la seva lluita antifranquista.