Divendres, 3 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

Barcelona condemna la criminalització per part d’Israel de les organitzacions pro drets humans a Palestina

ACN Barcelona.-El Consell Municipal de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat una declaració a través de la qual condemna la criminalització per part del govern d’Israel de les […]

Avatar
Agències 24/11/2021

ACN Barcelona.-El Consell Municipal de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat una declaració a través de la qual condemna la criminalització per part del govern d’Israel de les organitzacions que defensen els drets humans a Palestina. El Consell explica que el 22 d’octubre, el Ministeri de Defensa d’Israel va fer pública la designació oficial de sis de les principals ONG palestines de drets humans com a organitzacions terroristes. En la declaració es considera aquest moviment com un nou intent de silenciar i acabar amb el treball de la societat civil compromesa amb la defensa dels drets de la població palestina, “sistemàticament violats”. El Consell crearà un grup de treball sobre la cooperació de Barcelona amb Palestina.

La declaració rebutja la campanya de desprestigi, criminalització i “persecució judicial” contra aquestes organitzacions. El Consell Municipal manté el compromís i suport efectiu a través dels projectes i programes de cooperació que promouen la defensa dels drets de la població palestina. En aquest sentit, es crearà un grup de treball sobre la cooperació de la ciutat amb Palestina, amb l’objectiu d’analitzar la canviant situació a la regió a través de les diferents capacitats dels actors de la cooperació de Barcelona que operen a Palestina. Es busca donar suport a la cooperació sobre el terreny. El grup estarà format per les entitats i grups municipals integrants del Consell Municipal de Cooperació Internacional i per d’altres entitats de cooperació que donen suport al poble palestí.La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Social i Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha assegurat que el govern de Barcelona defensarà sempre la transparència i la professionalitat de les ONG de la ciutat. Per últim, el Consell es compromet a treballar per garantir en tot moment la seguretat i activitat del personal de les ONG catalanes presents al territori.