Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Barcelona concedirà a Claudio López de Lamadrid la Medalla d’Or al mèrit cultural a títol pòstum

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona concedirà al director editorial de Penguin Random House, Claudio López de Lamadrid, la Medalla d’Or al mèrit cultural a títol pòstum. Així ho ha anunciat aquest […]

Avatar
Agències 10/04/2019

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona concedirà al director editorial de Penguin Random House, Claudio López de Lamadrid, la Medalla d’Or al mèrit cultural a títol pòstum. Així ho ha anunciat aquest dimecres el comissionat de Cultura de Barcelona, Joan Subirats, a l’homenatge a Claudio López de Lamadrid, que ha organitzat Penguin Random House Grup Editorial, on s’hi han reunit familiars, amics i companys del món editorial i cultural. Entre las raons que Subirats ha defensat per donar-li la Medalla d’Or està la seva “poderosa contribució a fer de Barcelona la potència editorial que es en l’actualitat”. Ha destacat també “el llegat únic que ha deixat, una obra en forma de catàleg envejable” que li ha valgut el reconeixement unànime del sector del llibre.

Subirats ha apuntat que Claudio López de Lamadrid ha estat “el culpable” de donar a conèixer autors inèdits que “han acabat sent noms imprescindibles del panorama literari mundial. Ens ha descobert talents literaris i ens ha permès als lectors tenir accés a alguns dels millors llibres de la literatura hispànica”.L’acte ha estat moderat per l’editor Miguel Aguilar, una de las persones que més a prop de treballar amb Claudio López de Lamadrid els darrers anys. El crític literari i editor Ignacio Echevarría ha recordat els inicis de l’homenatjat com editor quan va passar per les editorials Galaxia Gutenberg i Tusquets. L’editora Pilar Reyes ha destacat el paper fonamental de la literatura llatinoamericana en la seva trajectòria. Núria Cabutí, de l’editorial, ha dit que la seva “absència ha deixat un buit molt gran” i ha recordat que López va ser un mestre editorial per a ella.