Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Barcelona compra 50 locals comercials a peu de carrer per llogar-los com a baixos de protecció oficial

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona adquirirà 50 locals a peu de carrer per llogar-los com a baixos de protecció oficial i acollir projectes econòmics, socials i culturals que creïn “sinergies” amb […]

Agències 15/12/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona adquirirà 50 locals a peu de carrer per llogar-los com a baixos de protecció oficial i acollir projectes econòmics, socials i culturals que creïn “sinergies” amb el seu entorn. L’operació suposa una inversió municipal de 16 milions d’euros i forma part de la iniciativa ‘Amunt persianes’ per revitalitzar locals comercials en desús. En total, 88 locals s’han interessat per l’anunci de compra fet per l’Ajuntament i d’aquests se n’han seleccionat 50 atenent a uns criteris determinats. A partir d’ara, la segona fase del procés, un cop es tanqui la compra, serà posar en marxa les convocatòries per atraure projectes interessats a instal·lar-se en aquests locals a canvi d’un lloguer per sota del preu de mercat.

Dels 50 locals comprats, 16 són a les Corts (és una única peça amb 16 locals comercials disponibles ubicada a prop del mercat), 10 a Ciutat Vella, 6 a Horta-Guinardó, 5 a l’Eixample, 4 a Sant Martí, 3 a Sants-Montjuïc, 3 a Nou Barris i 1 a Sant Andreu.