Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

Barcelona completa la tramitació telemàtica de llicències d’obres majors

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha completat el 2 de novembre la darrera fase de la posada en marxa de la tramitació electrònica de les llicències d’obres majors, de manera que […]

Agències 07/11/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha completat el 2 de novembre la darrera fase de la posada en marxa de la tramitació electrònica de les llicències d’obres majors, de manera que ja es poden dur a terme totes les gestions de manera digital. En un comunicat, el consistori assegura que és un “nou pas endavant cap a la transformació digital de l’administració, la transparència i l’eficiència”. L’Ajuntament va engegar ara fa un any aquest servei per “facilitar la relació de la ciutadania amb el consistori i simplificar i agilitzar els tràmits”. S’ha incorporat un nou tramitador electrònic al portal de tràmits que permet fer gestions com ara presentar al·legacions, sol·licitar pròrrogues i consultar l’estat dels expedients d’obres majors, entre altres.

Segons l’Ajuntament, s’han incorporat “millores destacades” per tal que es puguin dur a terme totes les gestions vinculades a aquests permisos de manera digital. Una de destacada és que s’incorpora per primera vegada la notificació electrònica en la tramitació de llicències d’obres, fet que contribuirà “considerablement” a reduir els terminis de tramitació, afirma l’Ajuntament.A nivell intern s’han establert mecanismes que també ajudaran a agilitzar els terminis, com ara la tramitació d’informes i derivació dels projectes de forma telemàtica entre els departaments. D’aquesta manera, destaca l’Ajuntament que s’eliminarà definitivament l’ús de paper per a qualsevol comunicació.També s’ha inclòs la possibilitat de fer sol·licituds telemàtiques de renúncia i desistiment de llicència, d’accions relacionades amb la transparència com la comunicació de persona interessada d’una llicència, i d’altres de posteriors a la concessió de la llicència com l’aportació de documentació de seguiment i final d’obra o el comunicat de primera ocupació.