Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Barcelona començarà a construir aquest juliol el nou accés al Port Olímpic

ACN Barcelona – Les obres de construcció d’un nou accés al Port Olímpic per l’avinguda Litoral començaran aquest juliol. Els nous accessos connectaran directament aquesta avinguda amb una gran zona […]

Agències 16/06/2022

ACN Barcelona – Les obres de construcció d’un nou accés al Port Olímpic per l’avinguda Litoral començaran aquest juliol. Els nous accessos connectaran directament aquesta avinguda amb una gran zona d’estada i el passeig al Moll de Mestral. En concret, es construirà un nou vial per a vianants i vehicles, que eliminarà barreres i desnivells per generar una continuïtat amb el barri de la Vila Olímpic i el propi port. Els treballs previs ha començat aquesta setmana i està previst que durin un any. Al setembre començaran també les obres de construcció del primer centre d’economia blava. L’actuació general compta amb un pressupost de prop de 18 MEUR.

Un cop completades les obres, aquesta serà l’entrada principal del Port Olímpic. Per això, posteriorment es desmuntarà la rampa per a vehicles que ara es troba al final del carrer de Marina. La desaparició d’aquesta estructura està prevista per a la tardor del 2023.

Pel que fa al centre d’economia blava, està previst que la darrera de setembre comenci la reforma dels locals del Moll de Mestral i el Dic de Recer. En aquests dos àmbits és on es configurarà aquest centre. Està previst que s’especialitzi en activitats i serveis nàutics, economia circular i en innovació i tecnologia.

Els antics locals d’oci nocturn es convertiran en un pol d’empreses i emprenedoria de l’economia blava de 2.600 m2, capaç de generar 250 nous llocs de treball. L’espai es distribuirà en 23 locals que conformaran dos grans blocs d’oficines, situades a banda i banda del nou accés. La reforma dels locals del Moll de Mestral finalitzarà al setembre del 2023 i té un pressupost de 5,1 MEUR.

Els nous espais del Port Olímpic destinats a l’economia blava es completaran amb 2.638 m2 localitzats sota el Dic de Recer, on s’ubicaran 29 locals més per a activitat empresarial i 70 pallols. Aquestes operacions tenen un pressupost de 9 MEUR i una previsió de durada de 15 mesos.

Per últim, la part superior del Dic esdevindrà un nou mirador davant del mar obert a tota la ciutadania. En paral·lel a la reforma dels locals de nàutica, es renovarà la urbanització del Dic de Recer, una àrea equivalent a uns 10.000 metres quadrats.