Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Barcelona celebra el Corpus amb l’ou com balla, més catifes florals i portes obertes en edificis municipals

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona celebra del 20 al 23 de juny la festa del Corpus, amb les tradicionals representacions de l’ou com balla i la processó festiva. Enguany, a més […]

Avatar
Agències 19/06/2019

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona celebra del 20 al 23 de juny la festa del Corpus, amb les tradicionals representacions de l’ou com balla i la processó festiva. Enguany, a més dels habituals espais engalanats, Barcelona comptarà amb dos noves catifes florals: una a la Parròquia de Sant Ramon de Penyafort i, l’altra, la catifa elaborada pel centre ocupacional del taller de Sant camil al Museu Etnològic i de Cultures del Món. A més, i coincidint aquest any amb l’arribada de la Flama del Canigó, diumenge, es podrà gaudir d’una catifa que al·ludeix a l’arribada del foc que encén les fogueres de Sant Joan, duta a terme a càrrec de la Comissió de la Flama del Canigó de Barcelona conjuntament amb les Catifaires del Raval. D’altra banda, dijous tindrà lloc la tradicional jornada de portes obertes de la seu de l’Ajuntament de Barcelona de plaça Sant Jaume i altres edificis de la ciutat.

Un dels principals actes del programa de Corpus és la processió festiva, que tindrà lloc diumenge 23 de juny a la tarda, una desfilada laica que surt del pati de l’Ajuntament de Barcelona amb tots els elements del seguici popular com, per exemple, els Gegants de la ciutat, els del Pi, els de Santa Maria del Mar, l’Àliga, el Lleó o el Bou, entre d’altres. Aquestes figures són acompanyades de música i balls propis de la cultura popular, a més de trabucaires, la Coronela o els Falcons. Aquesta processó es celebra a Barcelona des del 1320, sent un patrimoni cultural immaterial de la ciutat. Un aparador popular d’elements tradicionals de la imatgeria festiva local com els gegants, els capgrossos, el bestiari o els entremesos. L’ou com balla, un recorregut pels patis de la ciutat Els brolladors i les fonts d’alguns claustres i patis de la ciutat mostren el joc entre l’aigua i un ou buit embolcallat per flors i cireres. Aquest tradicional ball, que es celebra a Barcelona des del 1637, es podrà gaudir enguany a 17 representacions repartides per tots els districtes. Amb motiu de la festivitat del Corpus, diversos equipaments celebren jornada de portes obertes. Entre ells, la seu principal de l’Ajuntament de Barcelona, a la plaça Sant Jaume. Durant la jornada de dijous es pot visitar el vestíbul, les escales i la galeria Gòtica d’aquest edifici. I, al pati de l’Ajuntament de Barcelona, es pot gaudir de l’exposició del Seguici Popular de la Ciutat, és a dir, dels gegants i del bestiari.