Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Barcelona baixa tres decibels de mitjana el soroll nocturn a les zones “tensionades”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Barcelona ha baixat tres decibels de mitjana el soroll nocturn a les zones “tensionades” gràcies a les actuacions que s’hi ha fet fins ara, segons afirma l’Ajuntament. Mesures com reduir els horaris de les terrasses, de locals de restauració o d’establiments alimentaris han contribuït, assegura el govern municipal, a reduir entre un i cinc decibels el soroll en aquests àmbits. D’aquesta manera, afegeix la mateixa font, es contribueix a millorar el descans del veïnat. Amb tot, per seguir contribuint a aquest descans, el consistori constata que cal seguir prenent mesures, especialment a les places de Gràcia, on la incidència de les actuacions que s’han fet fins ara ha estat menor.

A l’àmbit del carrer Enric Granados, a l’Eixample, la forquilla de disminució del soroll va dels dos decibels al tram superior del carrer als cinc del tram inferior, mentre que a Ciutat Vella, la fressa ha baixat per sobre dels dos decibels als carrers Joaquim Costa, La Paloma i entorns i fins a tres i mig a la plaça de George Orwell.

Publicitat

Als Jardins de la Mediterrània, al districte de Sants-Montjuïc, s’han reduït més de cinc decibels els nivells de soroll nocturn des de l’entrada en funcionament de la reducció dels horaris de les terrasses.

A les places de Gràcia, l’Ajuntament indica que la reducció ha estat “més moderada”, d’entre un i dos i mig decibels. L’estudi d’avaluació d’aquest àmbit ha constatat la necessitat de continuar desenvolupant mesures orientades a disminuir el nivell sonor durant la nit.

Actualment l’Ajuntament elabora plans específics de mesures de reducció del soroll nocturn per a la zona anomenada Triangle lúdic, a Sant Martí; per al carrer de l’Allada-Vermell i la plaça Sant Cugat, al Born; per al carrer Miquel Pedrola i Alegre, a la Barceloneta, i per a la plaça de la Virreina, a Gràcia.

També s’està elaborant la diagnosi als àmbits del carrer Rogent, al Clot; als eixos de Nou de la Rambla, Blai i Blesa, al Poble-sec, i als carrers de Tusset i Aribau, al districte de Sarrià-Sant Gervasi.

Afectacions a la salut

Segons indica l’Ajuntament, el soroll és el segon factor ambiental que més impacta en la salut de la població, just per darrere de la contaminació de l’aire. En el cas de Barcelona, les estimacions fetes per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) indiquen que 210.000 persones pateixen una molèstia intensa per aquesta raó (afectació emocional, psicològica i social severa) i que més de 60.000 persones pateixen un trastorn greu del son. En els casos més greus, afegeix la mateixa font, el soroll pot incidir també en l’aparició i agreujament de malalties cardiovasculars i metabòliques.

A banda, segons les dades de l’Enquesta de Salut de Barcelona 2021, el 55% de la ciutadania de Barcelona considera que el seu barri té molt soroll i el 18% declara tenir una molèstia intensa durant la nit dins del seu domicili deguda al soroll de l’oci.

El 15% de les persones adultes de la ciutat asseguren, alhora, que es desperten més d’una nit a la setmana per culpa del soroll. Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i l’Eixample són els tres districtes que presenten pitjors indicadors en l’estudi.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió