Edició 1954

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de desembre del 2023
Edició 1954

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de desembre del 2023

Barcelona aprova modificar el planejament urbanístic del 22@ perquè sigui un àmbit “més sostenible i inclusiu”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres modificar el planejament urbanístic del 22@ perquè sigui un àmbit “més sostenible i inclusiu”. Concretament, s’ha aprovat la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) amb els vots favorables del govern municipal i ERC, l’abstenció de PP, Cs, Valents i la regidora no adscrita, així com el vot contrari de JxCat. Els plans del govern municipal protegeixen un miler de pisos ja existents i permeten construir-ne 7.000 més, fins a arribar als 17.000, dels quals 12.000 hauran de ser assequibles i només 5.000 seran lliures. El nou planejament també vol promoure la mixtura d’usos perquè el 22@ sigui un lloc “on treballar, però també on viure”.

A part de la protecció i l’augment de l’habitatge, el plantejament urbanístic contempla la flexibilització dels usos permesos en el sostre econòmic. També contempla la creació de nous equipaments de barri, la protecció patrimonial de certes finques i passatge, així com la incorporació de zones més sostenibles, amb un de cada tres carrers convertits en eixos verds.

Publicitat

En el marc de la seva intervenció, la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, ha admès que el projecte del 22@ és “complex”, però també ha recordat que han treballar per definir un nou plantejament de la mà de les entitats del territori, amb un important “consens econòmic i veïnal”. En aquest sentit, ha lamentat que Junts no s’hagi afegit a la proposta, recordant al grup que es pot fer “política útil i que no sigui oportunista” des de l’oposició.

De fet, l’únic vot a favor que han rebut ha estat el d’ERC, que ha subratllat que es tracta d’una “bona iniciativa”, tot i que la formació ha avisat que tampoc s’ha de prometre “cap lluna que no siguem capaços de baixar”.

Pel que fa a les formacions que s’han abstingut, totes elles han coincidit que comparteixen gran part dels objectius, però han avisat que aquests han de ser més “realistes”, ja que, per exemple, en el cas dels habitatges consideren que els números “no surten” ni són “factibles”. També han assenyalat que cal “respectar l’ànima del projecte” i veure com afectarà la mobilitat de la zona.

El grup que ha estat més crític amb la proposta de renovació del 22@ ha estat el de Junts per Catalunya, que han apuntat que hi veuen un problema “de base”. Així, han afirmat que el pla té més a veure amb els “desitjos” que no pas amb les “realitats futures” i han mantingut sobre la taula un pla alternatiu, igual com passa “en altres projectes”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió