Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Barcelona aprova la proposta per fer obligatori el casc als patinets elèctrics, que només es podran usar individualment

ACN Barcelona – La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimarts de manera inicial la modificació de l’Ordenança de Circulació de Vianants i […]

Agències 14/02/2023

ACN Barcelona – La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimarts de manera inicial la modificació de l’Ordenança de Circulació de Vianants i Vehicles en virtut de la qual esdevindrà obligatori dur casc quan es condueixi un patinet elèctric. Alhora, la reforma de la normativa inclourà l’obligatorietat que aquests vehicles siguin utilitzats individualment. El text clarifica els espais per on poden circular els vehicles de mobilitat personal i les condicions en les quals ho han de fer, i alhora determina que només es poden aparcar lligats i en espais específics. Així, patinets i bicicletes no podran circular per les voreres, a excepció de les zones especialment habilitades.

El text s’ha aprovat amb els vots a favor dels grups del govern municipal i l’abstenció de la resta de partits. A partir d’ara s’obrirà un període d’exposició pública fins a portar la norma a l’aprovació definitiva.

A banda de l’obligatorietat del casc i del fet que els patinets són considerats vehicles d’un sol ocupant, la modificació de l’ordenança també inclou que aquests aparells han d’estar equipats amb llums -també de fre- i botzina. Els que transporten mercaderies també hauran de dur intermitents.

Com en la resta de vehicles, ni els patinets ni les bicicletes es poden conduir superant les taxes permeses d’alcohol, ni amb presència de drogues. I en el cas dels conductors menors d’edat, la taxa d’alcoholèmia ha de ser zero.