Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

Barcelona aprova la convocatòria de subvencions per a entitats que cuiden colònies de gats, dotada amb 160.000 euros

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la convocatòria de subvencions a entitats i associacions sense ànim de lucre per al desenvolupament de les tasques de control i gestió de la […]

Agències 18/03/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la convocatòria de subvencions a entitats i associacions sense ànim de lucre per al desenvolupament de les tasques de control i gestió de la població de les colònies de gats urbans. La convocatòria del Departament de protecció dels animals està dotada amb 160.000 euros i s’ha incrementat en un 11% respecte a l’any passat. Les sol·licituds es podran presentar a partir de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB), prevista per la setmana vinent, i durant el termini d’un mes. Des del 2014 la població de gats està controlada i força estabilitzada a Barcelona. Actualment hi ha 638 colònies de gats comptabilitzades a la ciutat, amb un total de 7.283 animals.

El programa de control de les colònies de gats es va iniciar el 2003 arran de l’aprovació per part del plenari municipal del no sacrifici d’animals a la ciutat i es desenvolupa a través de les entitats que anualment opten als ajuts municipals. L’objectiu del programa, a través del mètode CER (Captura Esterilització i Retorn), és consolidar el control de colònies a la ciutat, disminuir la cabana de gats i actuar en els espais on es produeixen nous abandonaments.A aquesta convocatòria específica, s’hi sumarà en els propers dies la publicació de la convocatòria general destinada a entitats que presentin projectes per promoure activitats adreçades a la protecció i la defensa dels animals, dotada amb 50.000 euros.