Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Barcelona aprova el pla d’usos del Port Olímpic amb les abstencions de Junts i Cs i el vot favorable de la resta

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Plenari del Consell Municipal de Barcelona ha aprovat el pla d’usos del Port Olímpic amb les abstencions de Junts i Cs i el vot favorable de la resta de grups municipals. El document actualitza el redactat de l’any 2006 i recull qüestions com la delimitació perimetral del Port Olímpic, la regulació de l’edificació i els usos urbanístics que ha de tenir. En aquest sentit, concreta les activitats que es podran dur a terme en cada àmbit del Port i estableix mesures i criteris que han de garantir l’ordenació de l’espai públic, l’equilibri amb l’entorn i el respecte pel medi ambient. Fins avui no s’havia pogut tirar endavant, perquè tal i com ha explicat la tinenta d’alcaldia d’Ecologia i Infraestructures, Janet Sanz, faltava un informe.

Tots els grups, a excepció de Junts i Cs, s’han mostrat a favor de tirar endavant el pla per “no entorpir els terminis” i poder arribar a temps de cara a la celebració de la Copa Amèrica de Vela. També han valorat positivament que es fes a partir d’un procés participatiu i, tot i que les costes inicials han augmentat, han afegit que preveuen un retorn lligat amb la celebració de l’esdeveniment esportiu a la capital catalana.

Publicitat

Pel que fa a les dues formacions que no han donat el seu suport de forma explícita, Junts ho ha justificat pel “retard” en que arriba al plenari, el qual ha titllat “d’anomalia” a les portes de les eleccions municipals. Ciutadans ha matisat que tot i dipositar “una plena confiança i seguretat” en la feina de l’empresa Barcelona de Serveis Municipals (BSM) – que lidera el procés – no poden dir el mateix de la feina del govern municipal.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió