Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Barcelona aposta per un canvi de model econòmic que protegeixi els treballadors per superar la crisi

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha apostat per un canvi de model econòmic que protegeixi els treballadors per superar la crisi causada per la pandèmia de la covid-19. El primer tinent […]

Avatar
Agències 29/04/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha apostat per un canvi de model econòmic que protegeixi els treballadors per superar la crisi causada per la pandèmia de la covid-19. El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, i la comissionada del Foment per a l’Ocupació i Contra la Precarietat Laboral, Raquel Gil, ho han dit en el marc d’un acte per commemorar el Dia del Treball, impulsat per primera vegada pel consistori barceloní. L’acte també ha servit per fer un reconeixement als col·lectius de treballadors més afectats durant la crisi.

Collboni ha afirmat que les persones que no poden treballar i que han perdut la feina o que es troben en situació d’ERTO han de ser “la nostra principal ocupació”. Per això, “en un moment de reactivació i transformació de l’economia cal protegir el treball i sortir de la crisi amb un canvi de paradigma”. Barcelona, ha subratllat el tinent d’alcaldia, ha apostat per un model econòmic amb “creixement inclusiu” per poder arribar a generar llocs de treball de qualitat i redistribuir la riquesa. De la seva banda, Gil ha indicat que qualsevol “transició laboral”, ja sigui cap a models digitals o cap a d’altres canvis, ha de ser “justa”.Un dels col·lectius que preocupa especialment és el dels joves. A Barcelona, l’atur juvenil entre 16 i 24 anys és del 30%, i tot i que és més baix que a la resta del país, suposa el doble de la mitjana general a la ciutat, que és del 12,4% actualment. D’altra banda, l’atur registrat fins als 35 anys a Barcelona s’ha incrementat en un 50% respecte a l’any passat.