Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Barcelona aporta a la UE el seu model de polítiques per a un envelliment “digne”

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha compartit el seu model d’envelliment i atenció de les persones grans amb una aportació al Llibre Verd sobre l’Envelliment de la Comissió Europea. A petició […]

Agències 01/06/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha compartit el seu model d’envelliment i atenció de les persones grans amb una aportació al Llibre Verd sobre l’Envelliment de la Comissió Europea. A petició ciutadana, el consistori ha fet la seva aportació en el debat comunitari sobre quines han de ser les vies per respondre al repte demogràfic. Entre les polítiques que destaca el consistori hi ha la teleassistència, el servei d’atenció domiciliària, programes com Radars o VinclesBCN o la construcció d’habitatges de lloguer públic pensats per a persones grans. La regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, ha destacat que l’envelliment “digne” és un dels reptes més importants que afronta la societat i ha defensat que el paper de les ciutats és “clau”.

També en aquesta línia, ha recordat que el 2030 es preveu que una de cada quatre persones residents a Barcelona tindrà més de 65 anys.Al seu torn, el regidor d’Infància, Joventut i Persones Grans, Joan Ramon Riera, ha destacat que el model de Barcelona en l’atenció a la gent gran és “exportable”. Segons ell, el govern municipal encara el repte de l’envelliment com una “oportunitat”, i no com un “problema”.