Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Barcelona ajorna fins al setembre l’elecció del nou Síndic de Greuges

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha ajornat fins al mes de setembre l’elecció del nou Síndic de Greuges. Aquest dimarts, en el marc de la junta de portaveus, s’ha abordat el […]

Agències 20/07/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha ajornat fins al mes de setembre l’elecció del nou Síndic de Greuges. Aquest dimarts, en el marc de la junta de portaveus, s’ha abordat el tema i, finalment, s’ha optat en posposar la decisió unes setmanes. Segons estipula la Carta municipal de Barcelona, la persona titular de la Sindicatura de Greuges és elegida pel ple a proposta de l’alcaldessa, mitjançant acord adoptat per una majoria de dues terceres parts dels membres. És a dir, com a mínim ha de comptar amb el suport de 27 regidors. En aquest sentit, doncs, no s’ha arribat a un acord de consens de cara al ple d’aquest divendres 23 de juliol.

Sobre la taula hi havia dos candidats principals, David Bondia i Ramon Nicolau, que opten a agafar el relleu de la síndica actual, Maria Assumpció Vila. De fet, el mateix Bondia ha confirmat avui l’ajornament a través d’una piulada a Twitter. “Seguiré defensant el meu projecte per aconseguir una sindicatura amb experiència, a peu de carrera i compromesa amb els drets humans de proximitat”, ha subratllat.Segons fonts municipals, durant la celebració de la junta s’ha constatat que cap d’aquests dos candidats – els més votats en el procés participatiu, tot i no ser vinculant – reunia els 27 vots. Així, de les formacions que han expressat els seus vots públicament, Bcomu i ERC, inicialment ho han fet a favor de Bondia, amb un total de 20. Tot i això, calia disposar d’un marge més ampli i tots els grups han acordat deixar la decisió pel setembre, per tal d’articular el consens necessari.