Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Barcelona agrupa els quatre serveis socials que fan intervenció a l’espai públic en un nou equipament municipal

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha reorganitzat els quatre serveis socials que fan intervenció a l’espai públic en un nou equipament municipal al número 126 del carrer Casp. Aquesta restructuració permetrà […]

Avatar
Agències 24/08/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha reorganitzat els quatre serveis socials que fan intervenció a l’espai públic en un nou equipament municipal al número 126 del carrer Casp. Aquesta restructuració permetrà fer una atenció especialitzada més precisa i adaptada a les necessitats de cada col·lectiu. En paral·lel, el nombre de professionals s’ha incrementat un 36% en els darrers tres anys, en passar de 80 a 109 persones, la qual cosa ha permès igualment incorporar nous perfils especialitzats, per exemple, en atenció jurídica o psicologia. Des de l’any 2018, el pressupost global d’aquests serveis ha passat dels 3,47 als 6,15 milions d’euros anuals que s’han invertit en l’actualitat, concretament un 77% més.

D’aquesta forma, s’ha fet una reorganització que passa per la creació del nou Servei d’Atenció Social al Sensellarisme a l’Espai Públic (SASSEP), que unifica els antics Servei d’Inserció Social en Medi Obert (SISMO) i l’Oficina del Pla d’Assentaments Irregulars (OPAI). Igualment, s’ha creat el nou Servei d’Intervenció Social de Famílies amb Menors (SISFAM). Els quatre serveis, han estat novament licitats en concurs públic durant els darrers anys i han incorporat reforços estructurals per tal d’assumir les noves situacions socials que s’han anat produint. Pel que fa al nou local, va adquirir a finals del 2017 i, després d’una inversió de prop d’1,3 milions d’euros per fer les obres de reforma integral i la compra de mobiliari pertinent, ha entrat en servei recentment. L’equipament té una superfície construïda de gairebé un miler de metres quadrats, està dividit en dues plantes, i s’ha dissenyat tenint en compte la metodologia de treball dels equips i els fluxos de les persones usuàries i treballadores.La tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha subratllat que el nou local esdevindrà un lloc “de referència” amb “serveis pioners” que tindran en compte les diferents casuístiques. En aquest sentit, ha assenyalat que hi haurà més “contacte” entre els diferents serveis, un fet que permetrà donar “un millor servei” a l’espai públic.Porta oberta a l’acolliment d’evacuats afganesosDurant la presentació del centre, Pérez ha parlat també de la situació de les persones afganeses que han estat evacuades del seu país. Així, ha reiterat que Barcelona ja ha ofert la seva ajuda per tal d’acollir-les “de la millor manera”. “La ciutat sempre està a disposició d’acollir, però s’ha de fer coordinadament per donar la millor resposta”, ha afegit.