Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Barcelona afronta l’estiu amb menys obres que l’any passat i amb actuacions que afectaran principalment el metro

ACN Barcelona.-Barcelona afronta l’estiu amb 76 obres -una dotzena menys que l’any passat- a les quals s’ha destinat un pressupost de 18,5 MEUR. Les principals afectacions seran al metro, concretament […]

Avatar
Agències 26/06/2019

ACN Barcelona.-Barcelona afronta l’estiu amb 76 obres -una dotzena menys que l’any passat- a les quals s’ha destinat un pressupost de 18,5 MEUR. Les principals afectacions seran al metro, concretament a les línies 1, 2 i 5. No hi haurà servei entre les estacions de Clot i Fondo de la línia 1 entre el 29 de juny i el 30 d’agost i s’interromprà el servei entre les estacions de Paral·lel i Sagrada Família de la línia 2 entre el 27 de juliol i el 30 d’agost i en l’estació de Pubilla Casas entre el 29 de juliol i l’1 de setembre. Pel que fa a les vies viàries, es pavimentaran dos sentits de la Ronda de Dalt entre les incorporacions set i nou, per la qual cosa quedarà tallada el 17 i 18 d’agost. També es faran actuacions a les juntes i de pavimentació a l’enllaç entre la C-58 i la B-20 i es preveuen talls per a la nit del 20 i 21 de juliol.

Amb l’objectiu d’aprofitar que hi ha menys activitat quotidiana a la ciutat, l’Ajuntament farà vuit pavimentacions durant l’estiu, que representen 56.551 metres quadrats. També es faran 31 urbanitzacions per millorar l’espai públic i la mobilitat, a més de vuit pavimentacions per millorar la seguretat viària. Durant els mesos d’estiu, es completaran 16 urbanitzacions, entre les quals destaquen la finalització de la urbanització dels voltants de la superilla de Sant Antoni, les obres al carrer Gran de Sant Andreu i la finalització de l’ascensor del Polvorí, al barri de la Marina, i les escales mecàniques de Canadencs, al barri de la Teixonera. Al metro, a banda dels talls de servei a les línies 1, 2 i 5, es faran obres de millora de l’accessibilitat a l’estació de Jaume I de la línia 4 i el canvi de les escales mecàniques de la parada de Vallcarca de la línia 3. També es faran tasques de rehabilitació al funicular de Vallvidrera de FGC amb tall del servei entre el 21 de juliol i el 2 de setembre. Pel que fa a la pavimentació a les vies de la ciutat, destaquen la de la plaça Francesc Macià i la plaça del Cinc d’Oros, la part central de la Gran Via, entre els carrers d’Aribau i Rambla Catalunya, i el túnel de la plaça d’Espanya, el de les Camèlies i la plaça d’Alfons Comín. Actuacions a tots els districtes de la ciutat La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, ha remarcat que durant l’estiu es faran actuacions a tots els districtes de la ciutat amb la voluntat de fer “urbanisme social i feminista” que estigui “al servei dels veïns”. És per aquest motiu que ha demanat “paciència” i “disculpes per les molèsties” als ciutadans, però ha remarcat la necessitat de tenir una ciutat “més preparada i sostenible”.