Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Barcelona adquireix el Taller Masriera per ampliar els equipaments comunitaris de l’Eixample

ACN Barcelona.-La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dijous al matí el conveni de col·laboració entre el consistori i la Fundació Privada Pere Relats per a […]

Avatar
Agències 02/07/2020

ACN Barcelona.-La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dijous al matí el conveni de col·laboració entre el consistori i la Fundació Privada Pere Relats per a l’adquisició del Taller Masriera, a través d’una permuta amb una finca municipal del carrer Llacuna. Segons l’Ajuntament, aquest acord permetrà donar resposta a les demandes veïnals i ampliar la xarxa d’equipaments públics de proximitat del Districte de l’Eixample.

La finca del Taller Masriera, inclosa en el Catàleg de Protecció del Patrimoni de la ciutat com a bé cultural d’interès local, consta de planta baixa, dues plantes de pis i planta soterrani, amb una superfície de sòl de 1.356 metres quadrats i una superfície construïda de 1.861. De la seva banda, la finca situada al carrer Llacuna, qualificada urbanísticament com a clau 22@T, consta d’una superfície de 548,68 metres quadrats amb un sostre màxim de 1.013,26.La Fundació Pere Relats tenia interès en adquirir la finca del carrer Llacuna per fer créixer el seu projecte social i ampliar l’equipament destinat a la gent gran, ubicat a la finca contigua.L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat l’adquisició perquè “s’atén una llarga demanda veïnal que és la recuperació pública-comunitària del Taller Masriera”. De la seva banda, el regidor del Districte de l’Eixample, Jordi Martí, ha agraït al veïnat les reivindicacions per recuperar l’espai i a la Fundació Pere Relats per la predisposició. “Aquest espai ens ha de permetre mantenir i ampliar el caràcter veïnal de l’Eixample i també rebre veïns d’altres districtes”.El districte de l’Eixample té una mitjana de 2,09 metres quadrats d’equipament per habitant, la més baixa de Barcelona i molt per sota de la mitjana, que es situa en 6,75. És per això que el consistori opina que l’adquisició del Taller Masriera permetrà atendre i donar resposta a les necessitats i demandes reiterades dels diferents agents culturals i veïnals de l’entorn, dotant a la comunitat i als veïns d’un equipament de proximitat “tan necessari atesa la mancança d’espais d’aquesta tipologia al districte”.Les funcionalitats definitives dels espais del Taller Masriera es realitzaran mitjançant un procés participatiu. El Taller Masriera, obra de l’arquitecte Josep Vilaseca i Casanovas, va ser construït l’any 1882 com a taller de pintors i escultors, i és considerat una construcció d’estil neoclassicista.