Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Barcelona acull la primera prova esportiva popular després de la pandèmia amb una participació prevista de 600 atletes

ACN Barcelona.-Barcelona acollirà diumenge la primera prova esportiva després de la pandèmia amb una participació prevista de 600 atletes. La inscripció és solidària (15 euros) i es destinarà a la […]

Avatar
Agències 30/06/2020

ACN Barcelona.-Barcelona acollirà diumenge la primera prova esportiva després de la pandèmia amb una participació prevista de 600 atletes. La inscripció és solidària (15 euros) i es destinarà a la lluita contra la covid-19, en concret a la Fundació Amics de l’Hospital del Mar. Es tracta d’una prova multidisciplinar: natació, ciclisme, carrera a peu i spinning. Ha estat dissenyada amb totes les mesures de seguretat i de salut pública requerides. La persona participant escollirà quan prendrà la sortida i en quines modalitats participarà. ‘123 a Remontar Barcelona’ té com a ambaixadors Mireia Belmonte, Miguel Indurain i Martin Fiz.

Hi haurà distància entre tots els participants, gels higienitzats en tots els segments, lliurament d’una mascareta en arribar a cada segment per utilitzar en el temps d’espera i guarda-roba disponible en cada sortida.La prova de natació serà d’un quilòmetre de distància amb sortida i arribada a la platja de la Nova Mar Bella. Es podrà fer de 9 a 14 hores i de 17 a 20. La de ciclisme serà una cronoescalada de 4 quilòmetres al Castell de Montjuïc. La sortida serà el Parc de les Tres Xemeneies, i el recorregut passarà pel passatge de les Bateries, la carretera de Miramar, l’avinguda Miramar, la carretera de Montjuïc i el carrer del Castell. Aquesta part es podrà realitzar de 8 a 13 hores. La carrera a peu serà de 5 quilòmetres i recorrerà els últims quilòmetres de la marató dels Jocs Olímpics de Barcelona 92. Tindrà la sortida a la Font Màgica de Montjuïc (Pavelló Mies van der Rohe) i l’arribada a l’estadi Olímpic Lluís Companys. Es podrà realitzar de 8 a 15 hores. La disciplina d’spinning serà una classe magistral a l’esplanada del Palau Sant Jordi, que es podrà realitzar a les 10, a les 13 o a les 17 hores.L’Hospital del Mar està avançant en la recerca i desenvolupament de mètodes eficients per diagnosticar i tractar els pacients amb covid-19, especialment aquells que presenten situacions de més gravetat. S’ha dissenyat un estudi per a la identificació precoç de biomarcadors sanguinis per predir la gravetat de la malaltia en pacients infectats, el que permetrà una presa de decisions mèdiques racional i optimitzada, i ajudarà a reduir la propagació de la malaltia.